25/08/2021

Mooie foto’s maken in Frankrijk

lavendel foto

In Nederland kun je beeldschone foto’s maken. Tijdens de coronapandemie zijn hier heel erg veel mensen achter gekomen. Mensen hadden veel meer vrije tijd en besloten massaal om zelf foto’s te gaan maken. De meeste webshops zagen een stijging van het aantal verkochte fotocamera’s. Mensen kozen er ook voor om online cursussen fotografie te volgen om zo een leuke nieuwe hobby te hebben. Er zijn verschillende vormen van fotografie. Zo zijn er mensen die foto’s maken van dingen, dieren landschappen, sport of mensen. Naast deze vormen zijn er nog veel meer vormen van fotografie. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende methodes die er zijn om foto’s te maken. Er kan worden gespeeld met heel veel variabelen waardoor er een compleet nieuwe foto ontstaat.

Eindelijk weer op vakantie in Europa

Met het versoepelen van de maatregelen in heel Europa op het gebied van reizen wordt het weer mogelijk om naar het buitenland te reizen. Hoe mooi is het dan om ergens naar toe te gaan waar je de mooiste plaatjes kunt schieten. Sommige mensen denken dat je hiervoor de hele wereld voor moet overreizen. Het blijkt echter dat dit niet het geval is. In ons eigen Europa kun je namelijk hele mooie plaatjes schieten.

Een fotovakantie in Frankrijk

Een van de bestemmingen voor een mooie fotovakantie is Frankrijk. In Frankrijk bevindt zich namelijk Mont Saint-Michel. Dit is een klein dorpje dat is gelegen in de baai van Normandië. Het dorpje is uniek omdat het maar met één weg aan de buitenwereld is verbonden. De rest van het dorpje grenst direct aan de zee. Met een beetje zon kun je hier de mooiste plaatjes schieten. Dit kleine dorpje heeft veel weg van een sprookjesachtig kasteel dat op een berg midden in de zee licht.

De lavendelvelden van de Provence

Na het bezoeken van Mont Saint-Michel kan de reis worden vervolgd richting de lavendelvelden van Frankrijk. Deze zijn gelegen in de Provence. In de zomer staan deze grote velden lavendel in de bloei. De mooiste foto’s kun je dan maken tijdens de zonsopkomst of juist tijdens de zonsondergang. De gloed van de zon straalt dan namelijk mooi over de lavendelvelden. Voor het reukorgaan levert een klein briesje dan ook een genot op.

Met de auto richting Frankrijk

Zo zie je maar dat je niet alleen maar in Nederland mooie plekken hebt waar je foto’s kunt maken. Het voordeel van een fotovakantie in Frankrijk is dat het eenvoudig is om het land met de auto te bezoeken. Door een busje te huren in Venlo kun je zo met een groot gezelschap richting het zuiden reizen. Voor de mensen met een elektrische auto is het overigens ook een slim idee om een busje te huren in Venlo. De kwaliteit van het laadpalennetwerk in Frankrijk is namelijk nog niet echt top. Om te voorkomen dat je dus ergens met een lege accu komt te staan zou ik dus een busje huren.

Lees ook:  Wat maakt een goed fotoalbum?

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023