watermerk in fotoDoor een eigen watermerk in foto te plaatsen kan je afbeeldingen of foto’s online zetten zonder dat deze professioneel gebruikt kunnen worden. Handig bijvoorbeeld voor fotografen die een gedeelte van de geschoten foto’s direct online willen zetten als voorbeeld. De originelen kan je dan bijvoorbeeld verkopen. Ook voor bloggers of grafisch vormgevers is het een manier om niet direct het eindproduct te tonen maar enkel een tijdelijk variant

Watermerk in foto voor webshops

Ook als eigenaar van een webshop is het handig je foto’s te markeren. Zo kunnen concurrenten niet stiekem jouw afbeeldingen gebruiken. Ook kan je met de tools op de fotobewerkenonline.nl jouw afbeeldingen bijsnijden of aanpassen. Maakt ze precies het juiste formaat of verklein ze zodat je ze goed kan mailen.

Verschillende varianten

Er zijn verschillende manieren om je eigen afbeeldingen af te schermen voor weder gebruik. Je kan bijvoorbeeld tekstueel een stukje toevoegen zoals “Niet kopieren” of “Gemaakt door: Fotograaf de Vries”. Een andere manier is om een eigen afbeelding of logo over de foto toe te voegen. Hiervoor heb je een eigen logo of afbeelding nodig met een transparante achtergrond. De meest gebruikte variant hiervoor is een PNG afbeelding. Dit is iets lastiger maar geeft wel een mooi resultaat. Vaak worden de logo’s wel in wit getoond in plaats van full color.