Foto bijsnijden

Technieken

Bijsnijden afbeeldingen en foto's online

Niet elk schot is zo geschoten dat de foto bijsnijden niet nodig is. Daarom heb je tools om jouw kiekjes aan te passen zodat ze precies zijn zoals jij ze in gedachten hebt. Ook kan je dit gemakkelijk online doen. Wij hebben daarvoor een editor gemaakt die alle functionaliteiten heeft die een regulier aanpassingsprogramma heeft. Wel zo gemakkelijk!
Tips

Foto bijsnijden, wanneer doe je dat?

Natuurlijk wil je de compositie helemaal goed hebben wanneer je de foto neemt maar helaas lukt dit niet altijd. Ook kan het zijn dat achteraf je ziet dat er onderdelen uit de compositie gehaald moeten worden. Gelukkig kunnen we thuis nog lekker aan de slag met aanpassen om zo de ideale shot te maken.

Vaak worden wil je een foto bijsnijden wanneer je onderwerp niet goed weergegeven wordt in het geheel. Zo kan het zijn dat de achtergrond teveel de aandacht vraagt of wellicht zit er nog net een persoon op die je er liever niet op had. Helemaal niet gek want door de zoeker zie je niet 100% van wat er uiteindelijk op de afbeelding komt. Het bijsnijden van kiekjes is daarom ook helemaal niet iets om je voor te schamen.

Naast het inzoomen of weghalen van ongewenste onderdelen op je afbeelding kan het ook zijn dat je in de heat of the moment je camera niet helemaal recht hebt gehouden. Door bij te snijden maak je het geheel weer helemaal recht.
© Copyright Foto bewerken online 2023