Een foto bewerken als kerstkaart

Verras je vrienden en familie dit jaar met een gepersonaliseerde kerstgroet door een foto te bewerken als kerstkaart. Staat bij jullie het huis in de decembermaand ook vol met kerstkaarten? De kaarten die ons het meest bijblijven, zijn de kaarten die uniek en persoonlijk zijn. Deze hebben de kracht om mensen echt te raken en een kerstgevoel te geven. Hoewel sommige mensen het heerlijk vinden om te doen, wordt niet iedereen blij van urenlang knutselen, knippen en lijmen aan de keukentafel. Gelukkig kun je ook op een gemakkelijke manier de kerstkaarten online maken. In vier stappen tover je jouw favoriete foto om tot de kerstkaart van het jaar.

Bereik een professioneel resultaat met onze foto bewerken app

Iedere fotoliefhebber kent dit fenomeen: je ziet iets moois tijdens een wandeling en maakt snel een foto om het vast te leggen, maar het lijkt alsof de foto de schoonheid van het moment nét niet precies vangt. In vroegere tijden, toen fotografie nog beperkt was tot mensen met een goede camera die uren de tijd namen om de perfecte compositie met de juiste belichting op te zetten, kon je met een enkele foto perfectie bereiken. Vandaag de dag zijn we echter allemaal fotograaf geworden en is fotografie zelf veel dynamischer. Op elke nieuwe telefoon zit tegenwoordig een goede camera waarmee je prachtige beelden schiet. We hebben deze telefoon altijd op zak en hebben dus op elk moment van de dag de mogelijkheid om beelden vast te leggen. Snel vanuit de bus, tijdens een wandeling in het park of portretten van vrienden of familie, met een klik op het scherm is de foto gemaakt. Met een foto bewerken app, kun je vervolgens op een gemakkelijke en toegankelijke manier je foto bewerken zodat jouw plaatje echt recht doet aan de schoonheid van het moment. Met een paar simpele functies en handelingen, geef je de foto die je met je mobiel maakte een professionele uitstraling.

Stap 1: Jouw favoriete foto bewerken als kerstkaart met apps

De mogelijkheden om foto’s op je telefoon of computer te bewerken zijn eindeloos. Maar wist je dat er nu zelfs foto bewerking apps bestaan die zich volledig focussen op het kerstthema? De eerste stap om jouw foto te bewerken als kerstkaart is dus het vinden van een programma dat bij jou past. Dit kan zowel via een online bewerkingsprogramma zijn als via een app beschikbaar in de Appstore. Een belangrijke overweging hierbij is hoe je jouw kaart wilt versturen. Je kunt je kaart online versturen, bijvoorbeeld via WhatsApp of door hem te delen op Facebook, of fysiek met de post. Kies een app die de juiste opties biedt zodat je jouw kaart gemakkelijk als online bestand kunt opslaan en delen, of juist direct kunt laten afdrukken op stevig fotopapier. Ook de beschikbaarheid van stickers, teksten en kaders kan een afweging zijn die je moet maken bij het kiezen van een programma dat het beste past bij jouw wensen.

Stap 2: De mooiste foto van het jaar

Als je gekozen hebt welk hulpprogramma je gaat gebruiken, is het tijd voor misschien wel de moeilijkste keuze: welke foto ga je als basis gebruiken voor jouw kerstkaart? Wordt het een familiefoto, een gezellige foto met vrienden of toch een grappige foto van jouw huisdier voor de kerstboom? De foto is wat jouw kaart echt uniek en persoonlijk maakt. Er is geen enkele kaart die precies hetzelfde zal zijn als die van jou. Steek daarom wat tijd in het kiezen van de foto of overweeg zelfs om een speciale kerstfoto te maken. Mocht je niet kunnen kiezen, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een collage van meerdere foto’s te maken. Zo kun je een goede impressie geven van het afgelopen jaar en alles wat jullie samen hebben meegemaakt.

Stap 3: Achtergrond en kaders voor het kerstgevoel

Na het kiezen van je foto of het maken van je collage kan het echte werk beginnen. Ga eerst voor de basis: de achtergrond. Het bewerkingsprogramma geeft je de optie om te selecteren wat het hoofdonderwerp van jouw foto is en de achtergrond te verwijderen. Vervang de originele achtergrond met een kerstachtergrond en plotseling staat jouw familie niet meer in jullie eigen tuin, maar in een prachtig sneeuwlandschap. De kerstsfeer spat van het scherm. Maak het af door een frame of fotolijst om de foto heen te plaatsen. Hierin kun je helemaal voor je eigen stijl gaan. Houd je van opvallend en een beetje gek? Ga dan over de top met dennennaalden, cadeautjes, lichtsnoeren of Kerstmannen. Wil je een mooie, klassieke kaart maken? Kies dan voor een sierlijke lijst van sneeuwvlokken of een strakke lijst in een neutrale kleur die goed bij de foto past.

Stap 4: Breng jouw boodschap over met stickers en teksten

Tot slot geef je jouw kaart een finishing touch. Versier jouw kaart door deze te decoreren met kerststickers. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos en is de verleiding groot om de kaart helemaal vol te plakken met grappige stickers. Plaats een kerstboom in de hoek, hang de versiering op, plaats een rendierengewei op je zusjes hoofd of geef je hond een kerstmuts. Je kunt het zo gek niet bedenken. Je kunt later achter op je kaart een handgeschreven boodschap schrijven, of online een bericht typen zodra je de kaart deelt. Het is echter ook mogelijk om een tekst op de foto zelf te plaatsen wanneer je deze aan het bewerken bent. Met de meeste apps heb je toegang tot bepaalde kerstteksten in een mooi format die je direct op je foto kunt plakken. “We wish you a merry Christmas and a happy new year” zal altijd in vele kleuren en maten beschikbaar zijn. Je kunt je kerstkaart ook nog persoonlijker maken door zelf een mooi lettertype te kiezen en je eigen boodschap op de kaart te plaatsen.
© Copyright Foto bewerken online 2023