26/09/2021

Een goede website? Hieraan kun je het herkennen

Dus je hebt een eigen website nodig? Wat komt erbij kijken en wat is belangrijk bij het bouwen van je eigen website? Je site moet bekend worden en potentiële klanten overtuigen tot aankoop. Hierbij een aantal tips voor een goed werkende website.

Wat is een goede website?

Er zijn heel veel manieren om een website te bouwen. Je kunt van de grond af beginnen of toch websitebouwer inschakelen. Of je kiest voor een platform die kant en klare websites voor je creëert. Een bekend platform is WordPress. Het wordt veel gebruikt voor het bouwen van websites. Dit kan je wellicht een mooie website opleveren, maar hoe weet je nu echt of deze goed is?

Een goede website moet aan de volgende eisen voldoen:

  1. Professioneel ogen
  2. De mobiele versie moet goed werken
  3. Je site moet vindbaar zijn in zoekmachines
  4. De site moet snel laden
  5. Je site moet gebruiksvriendelijk zijn

1.      Professioneel ogen

Bezoekers van je website zullen ongetwijfeld je website beoordelen wanneer zij deze bezoeken. Hierdoor trekken zij ook vaak bevindingen over je bedrijf. Zorg er daarom voor dat de uitstraling bij je bedrijf past en dat deze mooi oogt. Mensen kunnen al gauw afhaken van een ‘’slecht’’ ogende website.

2.      De mobiele versie moet goed werken

Tegenwoordig heeft iedereen wel een telefoon of tablet en soms beide. Dit betekent dat je website niet alleen op een computer wordt bezocht. Zorg er dan ook voor dat je website optimaal functioneert wanneer je deze bezoekt via een ander apparaat. Dit is tegenwoordig ook cruciaal, want de meerderheid haakt al af als een website niet functioneert op een mobiel. De meerderheid gebruikt namelijk een mobiel of tablet wanneer zij op het internet zitten.

3.      Je site moet vindbaar zijn in zoekmachines

Als je niet zichtbaar bent in zoekmachines, zoals Google, zul je grote aantallen bezoekers missen. Zorg er dus voor dat je site optimaal presteert en dat zoekmachines begrijpen waar je website over gaat. Dit kan door het gebruik van goede content en veel inkomende links van andere relevante websites.

4.      De site moet snel laden

Er is niks irritanter voor een websitebezoeker wanneer deze traag is. Is je website niet binnen enkele seconden binnen beeld, dan haakt een flink deel van je bezoekers al af.

5.      Je site moet gebruiksvriendelijk zijn

De site moet uiteraard duidelijk en helder zijn. Je moet ervoor zorgen dat je site één geheel is en dat alles naar elkaar linkt.

Een website maken kan je gemakkelijk leren. De een pikt het waarschijnlijk sneller op dan de ander. Maar uiteindelijk zou je het zelf kunnen. Kom je er echt niet uit, dan raden wij je aan om een kijkje te nemen bij  webdesign Eindhoven, zij zullen je vast en zeker helpen.

Lees ook:  Website laten maken

Recent

Zwangerschapsfoto’s laten maken

Zwangerschapsfoto’s laten maken

15/08/2022
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

08/07/2022
Reportagefotografie tips

Reportagefotografie tips

07/07/2022
Bloemen fotograferen in de achtertuin

Bloemen fotograferen in de achtertuin

07/07/2022
Niet alles los je op met fotobewerking 

Niet alles los je op met fotobewerking 

02/07/2022

Meer in deze categorie

Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
pechhulp tilburg
Reportagefotografie tips
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2022