29/06/2022

Je eigen auto op de foto zetten

rijschool limburg

Je hebt pas een nieuwe auto gekocht en je wil nu die auto nog mooi schoon is deze auto op de foto zetten. Niet gek, want dan heb je altijd een herinnering aan je auto, zeker wanneer je een echte autofanaat bent is dit leuk. Ook wanneer je een rijschool in Limburg of ergens anders in Nederland hebt is het handig om je auto op de foto te zetten. Zo kan je de foto op de site zetten en zien leerlingen in welke auto ze les krijgen. Je wil dus zelf je auto op de foto zetten, maar je weet niet goed hoe. Je bent geen fotograaf en een professionele camera heb je al helemaal niet. Toch is het niet onmogelijk om je auto dan zelf op de foto te zetten. In deze blog geven we je een aantal tips, zodat je straks je auto zelf als een pro op de foto hebt gezet.

Denk al een pro

Een belangrijke tip: denk als een pro. Het maakt bij het fotograferen van auto’s helemaal niet uit of je een camera gebruikt of gewoon je telefoon. Het belangrijkste is dat jij denkt als een professional. Ga niet even in de berm langs de weg een foto maken. Rij naar een mooie locatie en zet de auto precies goed neer. Wacht tot het licht goed is en doe vervolgens alles om die foto te maken. Ga door je knieën of ga op een steen staan als dat je resultaat beter maakt.

Vroeg beginnen

Daarnaast is het slim om vroeg te beginnen en dan daarbij de zon te volgen. Door het zachte licht van de zonsopgang en de zonsondergang komt de auto nog beter tot zijn recht. Bovendien zorgen de kleuren van de lucht voor een mooie reflectie in het glas.

Grote geheel

Kijk altijd naar het grote geheel. Het is belangrijk dat een beeld in het oog springt, zelfs wanneer het beeldscherm klein is. Kijk daarom niet te erg naar details, maar naar het grote geheel. Kijk eens door bijna dichte ogen naar de foto. Ziet de foto er nog steeds mooi uit om naar te kijken? Dan heb je het goed gedaan. Om het grote geheel goed in kaart te kunnen brengen kies je bij voorkeur voor een locatie met duidelijk lijnen.

Hoek

Heel belangrijk: de juiste hoek vinden. Gebruik echt nooit de zoomfunctie op je camera. Loop zelf om de auto heen en probeer op deze manier de beste hoek te vinden. De auto ziet er vaak indrukwekkender uit als je hem van laag fotografeert. Let ook op dat je de auto net niet in het midden zet, maar iets ernaast. Dit is de regel van derden en helpt foto’s vaak om beter te worden. Probeer deze tips eens uit als rijschool in Limburg of ergens anders in Nederland om de lesauto netjes op de foto te zetten voor de website of probeer het eens met je eigen nieuwe auto.

Lees ook:  Tips om een echte autofotograaf te worden

Recent

Vrijgezellenfotografie

Vrijgezellenfotografie

26/06/2024
Het belang van watermerken op foto's

Het belang van watermerken op foto's

26/06/2024
De perfecte herenmode voor een fotoshoot

De perfecte herenmode voor een fotoshoot

24/06/2024
Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

06/06/2024
Tips voor het maken van bruiloft foto’s

Tips voor het maken van bruiloft foto’s

05/06/2024

Meer in deze categorie

reclame
Zo ontwerp je opvallende reclame
|
,
Interieurfotografie
Handige interieurfotografie tips voor beginners
|
, ,
marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
© Copyright Foto bewerken online 2024