19/04/2022

Alles over branding

branding agency België

De kerstman van Coca Cola, de hamsters van de Albert Heijn, de gefloten melodie van de Hema, we kennen ze allemaal. Elk bedrijf heeft iets van zichzelf, dat kan dan een beeld zijn, een mascotte, een bepaalde soort reclame en ga zo maar door. Dit noemen we branding, een essentieel iets voor jouw bedrijf. Het maken van foto’s en branding heeft veel met elkaar te maken. Wil je weten wat branding inhoudt en waarom het zo belangrijk is? Lees dan deze blog door en na het lezen kun jij gaan beginnen met branding voor je eigen bedrijf!

Wat is branding?

Het woord branding is afgeleid van het Oud-Noorse woord ‘brandr’, dit betekent ‘brandmerken’ omdat brandmerken vroeger het middel waren waarmee de eigenaren van vee een brandmerk gebruikte voor het onderscheiden van hun dieren. Branding is meer dan een logo. Aan een logo kun je ook meteen een bedrijf herkennen, zoals we bij een gele M meteen aan de McDonalds denken en bij de appel met een stukje eruit meteen aan Apple denken. Branding is iets wat je bedrijf laat onderscheiden van andere bedrijven. Meestal wordt er dan ook aan gedacht om de merkwaarden er in uit te laten stralen, zoals het magische gevoel bij Disney. Je laat de mensen ervaren zoals jij dat zelf wilt, dus je laat je merkwaarden in je marketing, producten en uitstraling terugkomen. Het is ook belangrijk dat jouw branding up-to-date is. Branding kan namelijk verouderen en niet meer aantrekkelijk zijn voor je (potentiële) klanten, het is dus essentieel dat je de branding goed bijhoudt. Een goed voorbeeld van een onderdeel van een branding campagne is een reclamecampagne.

Branding optimaliseren

Branding optimaliseren kan soms een beetje moeilijk zijn. Het vraagt om veel creativiteit en kennis. Het beste kun je dus kiezen voor een specialist in te schakelen voor de branding van jouw bedrijf, bijvoorbeeld branding agency België. Want bij dit bedrijf weten ze hoe ze het maximale eruit kunnen halen en de branding optimaal kunnen maken zodat de klant weet waar jouw bedrijf voor staat! Het is dus ook belangrijk dat je alles wat met je bedrijf te maken heeft linkt aan de branding van je bedrijf. Dat betekent dus dat wanneer je bijvoorbeeld foto’s maakt, deze bewerkt en post, ze dezelfde uitstraling moeten hebben als de rest van je huisstijl en branding. Als jouw website de kleur blauw veel bevat, kan je die foto’s een blauw kader geven bijvoorbeeld.

Waarom is het belangrijk?

Branding is belangrijk zodat mensen jouw bedrijf meteen herkennen aan de positieve uitstraling die je creëert, zoals het gemak van Google. Als je er in slaagt om een goede branding te maken kunt je de loyaliteit van je klanten verhogen, je merk wordt ervaren zoals jij wilt dat je merk ervaren wordt, je haalt meer klanten binnen en je verhoogt de geloofwaardigheid van je merk. Door branding onderscheid je jouw bedrijf ook van de concurrentie, mensen zien dan dus duidelijk de verschillen.

Lees ook:  Oude spullen er weer nieuw uit laten zien

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023