07/06/2022

Foto’s maken van je nieuwe badkamer

waterkering drempel douche

Als je een nieuwe moderne badkamer in je huis hebt laten zetten, dan wil je daar graag mooie foto’s van. Zo kun je aan al je vrienden laten zien hoe jullie badkamer schittert. Of misschien installeer je wel badkamers als werk. Mooie foto’s vullen je portfolio aan en zorgen voor goede reclame. Foto’s maken van je badkamer is alleen nog niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn een paar valkuilen waar je tegenaan kunt lopen bij het fotograferen van een badkamer.

Reflectie

Een mooie strakke badkamer bestaat vaak uit mooie gladde tegels, grote spiegels en glazen douche deuren. Dit is prachtig om te zien maar voor foto’s is dit een grote uitdaging. Je krijgt hier namelijk snel last van reflectie. Door de reflectie kun je lastig een foto met flits maken. Ook loop je het risico dat jijzelf te zien bent in de reflectie. Dit probleem kun je oplossen door zo veel mogelijk foto’s te maken in het natuurlijke daglicht. Ook kun je jezelf als het ware verstoppen, bijvoorbeeld in de badkuip. Zo ben je zelf niet te zien op de foto.

De hoek waarin je de foto maakt

De hoek waarin je de foto maakt kan ook een grote uitdaging zijn. Badkamers zijn vaak kleine ruimtes waardoor je deze niet goed op een foto krijgt. Zeker als de badkamer ook nog erg smal is kan dit problemen opleveren. Om een zo goed mogelijke foto te maken kun je het beste gebruik maken van de lijnen van de muur. Zo lijn je de foto recht uit. Ook zijn we vaak gewend om een foto te maken vanaf ooghoogte. Dit is bij een kleine ruimte niet praktisch. Probeer daarom de foto eens op een meter hoogte vanaf de grond te maken. Zo zie je ook de dingen die wat lager zijn geplaatst beter op de foto.

waterkering drempel douche

Verstorende objecten

Het kan ook voorkomen dat er storende objecten in je badkamer zijn geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een waterkering drempel douche. Dit is eigenlijk een inloop douche met een soort douche dorpel die het stromende water tegenhoudt. Hartstikke praktisch, zo’n waterkering drempel douche is geweldig om te hebben. Op de foto ziet dit er echter niet zo mooi uit. Het is veel mooier als de vloer als een strak geheel door loopt. Vaak is het lastig om zo’n waterkering drempel douche te verwijderen. Als je deze toch liever niet op je foto wilt dan kun je een paar dingen doen. Je kunt een leuke passende douchemat eroverheen leggen. Maar als je handig bent met het bewerken van foto’s is het mooier als je de waterkering drempel douche wegwerkt zodat het lijkt alsof de tegels doorlopen. Dit kun je ook doen met andere objecten die je liever niet zichtbaar op je foto wilt.

Decoratie

Als laatste punt is het belangrijk dat de badkamer mooi is aangekleed. Zorg dat er niet te veel spullen staan. Dit werkt afleidend en komt de foto niet ten goede. Wat je wel kunt doen is een leuk zeeppomp setje neerzetten. Heeft de badkamer bijna geen kleur van zichzelf? Dan kan het leuk zijn om handdoekjes neer te leggen in een kleur. Zorg er wel voor dat als je met kleur gaat werken dat je overal dezelfde kleuren gebruikt. Ga dus niet voor een rood zeeppompje en blauwe handdoeken. Zorg dat het een mooi geheel blijft.

Lees ook:  Material arts afbeeldingen: online professioneel en gratis bewerken

Recent

Zwangerschapsfoto’s laten maken

Zwangerschapsfoto’s laten maken

15/08/2022
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

08/07/2022
Reportagefotografie tips

Reportagefotografie tips

07/07/2022
Bloemen fotograferen in de achtertuin

Bloemen fotograferen in de achtertuin

07/07/2022
Niet alles los je op met fotobewerking 

Niet alles los je op met fotobewerking 

02/07/2022

Meer in deze categorie

Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
pechhulp tilburg
Reportagefotografie tips
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2022