31/05/2022

Trouwfoto’s perfect bewerken

Goedkope trouwjurk

Als mensen gaan trouwen dan maken ze er graag een groot feest van. Dit feest willen ze graag vastleggen zoals ze het ervaren, als een sprookje. Het spreekt dus voor zich dat de foto’s ook de sfeer en gezelligheid moeten vangen. Dit is niet altijd even makkelijk. Sommige mensen besluiten om niet veel geld aan hun bruiloft uit te geven. Dit is natuurlijk heel begrijpelijk maar kan voor de foto’s ongunstig zijn. Hoe goedkoper de omgeving, hoe minder decoratie, hoe moeilijker het is om een foto te maken die er luxe uitziet. Je ziet op de foto’s namelijk echt wel een verschil tussen een goedkope trouwjurk en een dure trouwjurk. Hoe kun je trouwfoto’s nu zo bewerken dat alles er perfect uitziet?

De sfeer vangen

Een van de lastige dingen is het vangen van de sfeer. Als je wilt laten zien dat het gezellig was op een feest dan is het slim om veel mensen op een foto te zetten. Dit hoeft niet altijd geposeerd te zijn. Spontane foto’s laten juist nog beter zien dat mensen het naar hun zin hadden. Wat kan helpen tijdens het bewerken is het bijsnijden van de foto. Niet iedereen hoeft altijd volledig op een foto te staan. Als je graag wilt laten zien dat het druk was dan kun je best mensen die verder op de achtergrond staan deels van de foto afsnijden. Wat ook belangrijk is om de sfeer uit de foto te laten blijken is het licht. Als je de foto’s alleen bewerkt met wit licht dan wordt het vaak fel en kil. Je kunt daarom kiezen voor warmer licht. Dit warmere licht zorgt ervoor dat het geheel er knusser uitziet.

Gerelateerd Nieuws  3 Tips voor een zwangerschapsshoot

Goedkope trouwjurk en decoratie

Als er gebruik is gemaakt van een goedkope trouwjurk en goedkope decoratie dan is dit vaak te zien op foto’s. Je ziet bijvoorbeeld hoe de decoratie in elkaar is geplakt, je ziet dat de bloemen nep zijn of je ziet dat de stof van de trouwjurk goedkoop is. De hoek waarin je de foto maakt kan bij de goedkope decoratie al veel oplossen. Bij de goedkope trouwjurk is het wel iets moeilijker. Ook hier is bewerken met licht een uitkomst. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de stof op de trouwjurk niet te veel belicht wordt. Hierdoor zie je de structuur van de stof niet. Je kunt ook harde lijnen vervagen zodat harde naailijnen niet opvallen en de jurk vloeiender wordt. Zo krijg je dus toch mooie trouwfoto’s ook als je een goedkope trouwjurk hebt. 

Recent

Landschap en natuur fotografie in Nederland

Landschap en natuur fotografie in Nederland

02/06/2022
Alles over architectuurfoto’s

Alles over architectuurfoto’s

02/06/2022
Beginnen met fotograferen

Beginnen met fotograferen

02/06/2022
Trouwfoto’s bewerken als de beste

Trouwfoto’s bewerken als de beste

31/05/2022
De perfecte foto voor jouw cv

De perfecte foto voor jouw cv

31/05/2022

Meer in deze categorie

weekendje weg valkenburg
Landschap en natuur fotografie in Nederland
|
architects amsterdam
Alles over architectuurfoto’s
|
sarms nederland
Beginnen met fotograferen
|
© Copyright Foto bewerken online 2022