31/10/2021

Foto's in Excel

foto beveiligen

Als je werkt met Excel formules, is het soms handig om afbeeldingen toe te voegen. Het is natuurlijk fijn dat je die afbeeldingen ook kunt bewerken. Hier vind je de informatie om, als je weer in Excel formules toepast ook foto's in Excel te kunnen zetten en bewerken.

Excelformules en afbeeldingen 

Bij een bedrijf als Hulp bij Excel kunnen ze jou prima helpen met alles over Excel. Hier lees je over het bewerken van afbeeldingen in Excel. Lees ook gerust over hoe belangrijk het is om afbeeldingen te bewerken. Dat is namelijk handig voor een goede ondersteuning van de cijfers in Excel. Ze zeggen niet voor niets dat een afbeelding meer zegt dan duizend woorden.  

Afbeelding toevoegen 

Wil je in Excel een afbeelding invoegen? Dan is het eerst handig om de werkwijze voor jouw officeversie te zoeken. Voor online Excel volg je onderstaande stappen om een afbeelding in te voegen: 

  • Zorg ervoor dat je in de bewerkingsweergave zit van het bestand.  
  • Ga naar de plek in jouw bestand waar je de afbeelding wil invoegen. 
  • Op het lint is een kopje 'invoegen afbeelding' en kies 'selecteer dit apparaat'. 
  • Ga door te bladeren, naar de afbeelding die je wilt invoegen en open deze. 

Wil je gebruik maken van stockfoto's? Ook dan kan: in plaats van 'selecteer dit apparaat' kies je dan voor 'aandelenafbeeldingen'. De rest van de stappen is weer hetzelfde. Nu heb je echter de afbeelding wel in Excel, maar nog niet in een cel. Hoe je dat voor elkaar krijgt? 

Afbeelding in de cel zetten en bewerken 

Wil je de afbeelding ook nog in de cel zetten en bewerken? Het liefst in Excel zelf? Ook dat kan. Wat je daarvoor moet doen lees je hieronder: maak de cel waar je de afbeelding in wilt zetten groot genoeg voor de afbeelding. Sleep vervolgens de afbeelding naar de cel. Nu staat de afbeelding wel op de cel maar nog niet in de cel. Daar zijn nog een paar extra stappen voor nodig.  

Klik daarvoor op de rechtermuisknop. Dan zie je een aantal opties. Kies voor de optie afbeelding opmaken. Vervolgens verschijnt er rechts een keuzemenu met vier icoontjes bovenaan. Het eerste icoon is een emmertje. Jij kiest het derde icoon: dan zie je de optie verschijnen 'verplaatsing en formaat gerelateerd aan cel '. Klik op het bolletje zodat deze groen wordt. Nu is de afbeelding gekoppeld aan de cel. 

Het bewerken gaat ook makkelijk: als je op het tweede icoontje klikt zie je diverse bewerkingsopties voor jouw afbeelding. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van schaduweffecten. Het vierde icoon biedt ook een paar opties. Zo kun je mooi met afbeeldingen de uitkomsten van de Excel formules kracht bij zetten! 

Lees ook:  Landschap en natuur fotografie in Nederland

Recent

Vrijgezellenfotografie

Vrijgezellenfotografie

26/06/2024
Het belang van watermerken op foto's

Het belang van watermerken op foto's

26/06/2024
De perfecte herenmode voor een fotoshoot

De perfecte herenmode voor een fotoshoot

24/06/2024
Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

06/06/2024
Tips voor het maken van bruiloft foto’s

Tips voor het maken van bruiloft foto’s

05/06/2024

Meer in deze categorie

reclame
Zo ontwerp je opvallende reclame
|
,
Interieurfotografie
Handige interieurfotografie tips voor beginners
|
, ,
marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
© Copyright Foto bewerken online 2024