22/04/2022

Wat maakt een goed fotoalbum?

Fotoalbum maken

We houden allemaal van goede herinneringen. Ze zijn vaak wat het leven de moeite waard maakt en daarom proberen we ze zo goed mogelijk te koesteren. Eén goede manier om ze te koesteren is via een fotoalbum. Hoe maak je echter een goed fotoalbum en wat moet je doen om dat te bereiken? Daarnaast zijn er meerdere manieren om een fotoalbum te maken tegenwoordig, zit daar veel verschil in?

Fotoalbum maken

Wil je een fotoalbum maken dan zijn er verschillende services voor, maar je kunt het ook ouderwets aanpakken en je foto’s uit gaan printen. Het grootste verschil hiertussen wil je een fotoalbum maken is dat je uitgeprinte foto’s gewoon uit het album kunt verwijderen en er mee kunt doen wat je wilt en eventueel de achterkant kunt beschrijven. Dat is een voordeel voor de traditionele foto’s. Een nadeel aan traditionele foto’s is dat je, als je wilt dat alles een beetje netjes uitziet, zelf een soort raster moet bedenken om de foto’s op te plakken. Digitaal is dat natuurlijk veel makkelijker om te doen. Beiden hebben hun charmes en tekortkomingen.

Herinneringen

Welke van de twee je ook kiest maakt niet zoveel uit, het gaat er uiteindelijk om dat je jouw herinneringen goed op weet te slaan. Het kan daarom handig zijn om altijd een kleine notitie te maken bij de foto’s (normaal kun je dit op de achterkant van een gedrukte foto doen) om te zorgen dat je over twintig jaar ook nog steeds goed weet waar het over ging. Je moet jezelf helpen om de herinnering zo goed mogelijk vast te leggen, want geloof ons, de complete herinnering zal uiteindelijk langzaam vervagen. Je foto’s zijn een ideaal medium om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Fotoalbum maken

Verhaal

Daarnaast ga je kijken naar welk verhaal je verteld per pagina. Is het een verhaal van een dagje uit? Weet je de chronologische volgorde nog zodat het logisch is, of wil je gewoon een leuke sfeer neerzetten? Als je kunt bepalen hoe jij je foto’s achter elkaar plant ben je eigenlijk een soort regisseur van een film. Het verhaal dat je verteld moet zowel een leuke sfeer hebben als logisch zijn voor de kijker (de toekomstige jij). Soms doe je dit dus door een steuntje erbij te schrijven, maar het is nog beter als je ook zonder steuntje op zijn minst beeldend de juiste sfeer kunt maken. Dat is een hele uitdaging.

Aflevering en show

In het verlengde van het verhaal dat je wilt vertellen is het soms ook beter om meerdere fotoalbums te maken en niet alles in één te willen proppen. Net zoals dat je meerdere afleveringen of verschillende shows hebt om te kijken, kan het logischer zijn om een deel van je foto’s in een andere aflevering te stoppen. Zo hou je jouw herinneringen georganiseerd en vatbaar voor een blik in het verleden.

Lees ook:  Hoe maak je foto’s om je huis te verkopen

Recent

Vrijgezellenfotografie

Vrijgezellenfotografie

26/06/2024
Het belang van watermerken op foto's

Het belang van watermerken op foto's

26/06/2024
De perfecte herenmode voor een fotoshoot

De perfecte herenmode voor een fotoshoot

24/06/2024
Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

06/06/2024
Tips voor het maken van bruiloft foto’s

Tips voor het maken van bruiloft foto’s

05/06/2024

Meer in deze categorie

foto’s in Dordrecht
De mooiste plekken in Nederland om foto’s te maken
|
,
E-commerce
Hoe fotobewerking je E-commerce succes kan versnellen
macrofotografie beginnen fiets tracker
3 Tips om te beginnen met macrofotografie
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2024