27/09/2021

Waarom foto’s bewerken belangrijk is

Je hoort het wellicht vaker: "Ik bewerk mijn foto’s nooit, ze zijn authentiek omdat ze zo uit mijn camera komen." Hierbij denken zij dat de camera het meest realistische en correcte beeld weergeeft. Helaas moeten wij je dan teleurstellen. Je camera doet dat niet en door middel van bewerken zorg je ervoor dat ze vele malen beter worden.

We gaan je stap voor stap uitleggen waarom jij voortaan foto’s moet bewerken.

Optische fouten corrigeren

Maak je foto’s op groothoek, dan krijg je geheid tonvorming. Schiet je op tele, dan kan er kussenvervorming ontstaan. Wil je dit tegengaan, dam moet het beeld softwarematig rechtgetrokken worden. Bij sommige camera’s en objectieven combinaties wordt dit al voor je gedaan. Wij raden je toch aan om dit achteraf te doen, omdat wij denken dat dit het beste voor jou is.

Als tweede reden kan kadrering worden aangehaald. Je bent tijdens het fotograferen continue bezig met wat je wel en niet in beeld brengt. Het is goed om je foto’s nog eens door te kijken en indien nodig bij te croppen, of recht te trekken. Hierdoor kan je een groot verschil maken.

De derde reden is algemeen wel bekend. De belichting en contrast correctie. Belichting en contrasten zullen altijd een factor zijn bij het fotograferen. Het zijn minimale ingrepen die ontzettend veel voor je beeld kunnen doen. Deze kleine bewerkingen kunnen je foto’s nog meer kracht geven.

Zoals je misschien nu door hebt gaat foto bewerking niet per se over zware bewerkingen via Photoshop. Tegenwoordig kun je dit eenvoudig via bijvoorbeeld je telefoon doen, of via onze gratis foto tool. Het hoeft helemaal geen geld te kosten. Vaak zijn die kleine bewerkingen bepalend voor je foto, en kunnen ervoor zorgen dat je foto het ideale plaatje wordt.

Je foto’s worden dus mooier, je kunt er veel van leren, kost je vaak ook weinig geld en tijd en kun je naar eigen wens maken.

Kortom, maak je foto’s af door ze te bewerken. Het blijft een onderdeel van fotografie en zijn eigenlijk dezelfde stappen die een professionele fotograaf ondergaat. Heb je mooie foto’s voor je website nodig? Dan kan je dit wellicht zelf eens proberen, blijkt dit toch nog lastig te zijn, of heb je geen tijd, of laat je het liever aan een professional over? Neem dan eens een kijkje bij  webdesign Limburg. Zij zijn een professioneel webdesign bureau die de ideale bedrijfsfoto’s/video’s maken.

Lees ook:  Zwangerschapsfoto’s laten maken

Recent

Zwangerschapsfoto’s laten maken

Zwangerschapsfoto’s laten maken

15/08/2022
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

08/07/2022
Reportagefotografie tips

Reportagefotografie tips

07/07/2022
Bloemen fotograferen in de achtertuin

Bloemen fotograferen in de achtertuin

07/07/2022
Niet alles los je op met fotobewerking 

Niet alles los je op met fotobewerking 

02/07/2022

Meer in deze categorie

Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
pechhulp tilburg
Reportagefotografie tips
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2022