31/01/2022

Tips voor het bewerken van jouw vakantiefoto's 

roze-flamingo

Heb je net een mooie foto van een roze flamingo gemaakt, blijkt er op de achtergrond een groepje toeristen op te staan. Dat is balen. Gelukkig kun je vakantiefoto's vrij eenvoudig bewerken, zodat je toch de foto hebt, zoals je hem graag wil hebben. Benieuwd naar de opties bij fotobewerkenonline.nl? Lees dan verder. Hier leggen we jou de basis uit voor het bewerken van vakantiefoto's. 

Uitsnede van de roze flamingo 

Als die groep toeristen hoger op de foto geplaatst is dan de roze flamingo, kun je een uitsnede maken. Op die manier behoud je de roze flamingo en snij je het groepje toeristen van de foto af. Het is met het maken van een uitsnede wel fijn dat je de verhouding van de foto wel aanhoudt. Op die manier kan de foto in het standaard fotolijstje waarin de overige foto's ook passen. 

Spelen met foto's 

Natuurlijk is het ook leuk om creatief bezig te zijn met vakantiefoto's. Voor de eerste foto van een album kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een ronde uitsnede te maken. Dan krijg je een soort ovaal. Bij fotobewerken.nl kun je dan dat ovaal ook nog een specifieke kleur geven. Dit alles geeft een speels effect. Alsof je een soort doorkijkje hebt. 

Croppen voor combinaties 

Het croppen van een foto houdt in dat je een foto verkleint. Bij een vakantie is dat soms handig als je bijvoorbeeld vakantiefoto's met elkaar wil combineren. Heel leuk als je bijvoorbeeld verschillende foto's hebt gemaakt tijdens wintersport.

Rotate voor de zee 

Je kent het vast wel, zo'n vakantiefoto die er wat scheef uit ziet. Met name bij landschappen en foto's waarop de zee staat, zie je dit veel. Soms kun je dat probleem heel eenvoudig oplossen. Met de functie rotate kun je vakantiefoto's draaien. Daarna kun je nog een uitsnede maken tot je de juiste verhouding weer hebt. Zo lijkt het dan ineens al een stuk beter. 

Soms kun je de functie rotate juist gebruiken om opzettelijk een foto scheef te positioneren. Op die manier krijg je een creatief effect. Het zorgt er in een fotoalbum voor dat het er levendig uit blijft zien. Natuurlijk is het wel erg smaak gebonden. 

Special effect voor jouw vakantiefoto 

Zeker voor kinderen zijn speciale effecten in vakantiefoto's leuk. Het geeft een extra laagje plezier. De populaire effecten vind je ook bij fotobewerkenonline.nl Hier kun je bijvoorbeeld teksten bij de foto's maken. Verder is het ook mogelijk om erop te tekenen met bepaalde lijnen. Wat ook kan, is eerst een vorm plaatsen met een bepaalde achtergrondkleur en daar later tekst op zetten. Het mooie van de teksten is dat er keuze is uit verschillende fonts (lettertypes). Zo kun je dus eindeloos veel variaties maken en zorgen voor een echt unieke vakantiefoto. 

Kunstzinnige effecten 

Je kunt er ook kiezen om vakantiefoto's een kunstzinnige uitstraling te geven. Dat kan heel goed met filters. Veel mensen kennen bijvoorbeeld wel het zogenaamde sepia filter. Sepia geeft een soort gelige kleur aan de gehele foto. Het geeft het idee dat het al om een wat oudere foto uit vervlogen tijden gaat. Sepia is slechts één van de vele filters die er zijn bij fotobewerkenonline.nl Er zijn nog een heleboel meer filters die jouw vakantiefoto net dat effect kunnen geven, dat je zoekt.  

Lees ook:  Verschil tussen oude camera en nieuwe camera

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken: beweging en mensen op foto
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken
|
,
foto online
Wat kun je doen met een mooie foto?
|
Tips beginnende fotograaf
Tips voor een beginnende fotograaf
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023