08/09/2021

10 tips voor de beste Instagram foto

foto bewerken

Instagram is een social media platform dat iedereen wel kent. Alleen in Nederland telt het platform al bijna 6 miljoen gebruikers. Wereldwijd zijn dit er meer dan 1 miljard. Onder deze gebruikers zijn ook vele grote bekendheden te vinden. Natuurlijk wil iedereen op deze bekendheden lijken. In deze blog geven wij jou 10 tips voor de perfecte foto. Zo laat jij jouw Instagram pagina lijken op die van een echte bekendheid.

Daglicht

Bij het maken van een foto is het belangrijk dat je voldoende licht hebt, maar ook weer niet te veel. Het beste licht dat je hierbij dus kunt gebruiken, is daglicht. Het beste moment voor een foto te maken is in de ochtend of een beetje op tijd in de avond. Hierdoor heb je dus niet te veel licht en heb je dus geen last van schaduwen. Dit zorgt voor het beste effect.

Koop een goede camera

Wanneer je mooie foto’s wilt maken heb je natuurlijk ook een goede camera nodig. Je kunt er voor kiezen om een nieuwer model smartphone te kiezen, deze hebben tegenwoordig steeds een betere camera. Je smartphone heb je naar alle waarschijnlijkheid altijd bij je, zo kun je altijd foto’s nemen. Mocht je het professioneler willen aanpakken, zou je ervoor kunnen kiezen om een camera aan te schaffen, met een goede kwaliteit lens.

Zorg ervoor dat de foto past bij voorgaande posts

Door ervoor te zorgen dat het thema van alle posts die jij plaatst, op elkaar aansluiten, zorg je ervoor dat jij een leuk gevulde Instagram pagina hebt. Je kunt ook kiezen voor een bepaald thema, dit is niet geheel onbelangrijk. Denk hierbij aan het thema reizen. Wanneer jij een echte reisliefhebber bent, kun je ervoor kiezen om de reis vast te leggen en deze te delen met jouw volgers.

Bewerk jouw foto’s

Tegenwoordig zijn er genoeg programma’s of apps waarmee jij zelf je foto’s kunt bewerken. Deze zijn erg makkelijk en snel in gebruik. Je kunt het beste een aantal filters toepassen, om te proberen welk filter het beste bij welke foto past.

Keuze achtergrond

Dit is een belangrijk onderdeel van jouw foto. Je wilt er voor zorgen dat de persoon of het onderwerp die jij fotografeert de aandacht trekt. Dit kun je het beste doen door te kiezen voor een neutrale of wazigere achtergrond. Zo laat je de persoon of het voorwerp het beste tot zijn recht komen.

Lichtinval

Bij het maken van een foto wil je niet dat de foto overbelicht of juist onderbelicht wordt. Door te kiezen voor de juiste lichtinval kun je met een smartphone een beetje spelen. Door op je scherm te drukken focust de camera zich op een bepaald punt. Door een aantal keren te proberen, zul je er achter komen wat de beste kant is voor de lichtinval.

Compositie

Wanneer het object dat gefotografeerd wordt in het midden wordt geplaatst, hoef je niet altijd te zorgen voor de allermooiste foto. Wanneer je je camera opent op Instagram zie je twee horizontale en verticale lijnen. Hierdoor wordt je scherm verdeeld in 9 gelijke vierkantjes, dit zorgt ervoor dat je kunt zien of het object dat jij fotografeert in het midden staat.

Lees ook:  Een goede kwaliteit foto door hem te bewerken!

De hoek van de foto

Bij het maken van foto’s zou je ook eens kunnen experimenteren met de invalshoek van de foto die je gaat maken. Je kunt er voor kiezen om een aantal foto’s te maken, vanuit verschillende hoeken, zodat je later kunt kiezen welke invalshoek het beste lijkt.

Neem meerdere foto’s

Het is erg handig om meerdere foto’s te maken van de persoon, het voorwerp of het landschap dat je wilt gaan fotograferen. Zo kun je thuis wanneer je de foto’s rustig bekijkt nog altijd ervoor kiezen om een andere foto te posten. Achteraf zullen een aantal foto’s toch niet helemaal bevallen, zo kunnen een aantal foto’s niet scherp genoeg zijn of te donker zijn.

Plaats foto’s waar jij blij van wordt

En misschien wel het belangrijkste is: plaats foto’s waar jij zelf gelukkig mee bent. Wanneer je een foto van jezelf plaatst is het belangrijk dat je tevreden bent over hoe je op de foto staat. Voor sommigen is het ook van belang dat zijn/haar lichaam er goed uit ziet. De meeste modellen of bekendheden hebben een afgetraind lichaam. Dit doen zij door voldoende te sporten, te letten op voeding of door gebruik te maken van ‘fast burn extreme’.

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

Voetfoto's onlyfans
De Complete Gids voor het Verkopen van Voetfoto's op OnlyFans
marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023