08/07/2022

Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

witte tanden op foto

Witte tanden, het is iets waar veel mensen van dromen en het wordt gezien als een schoonheidsideaal. Dagelijks word je geconfronteerd met hagelwitte tanden op social media en hebben toevallig alle influencers een stralend wit gebit. Waar komt dit vandaan? Is dit goed voor je tanden? En belangrijker nog; Hoe krijg ik witte tanden op foto? Dit en meer lees je in deze blog.

Waarom zijn we zo geobsedeerd met hagelwitte tanden?

Om hier een antwoord op te krijgen moeten we de geschiedenis boeken induiken. Vroeger in de tijd van jagers en verzamelaars, gaf niemand iets over hoe je tanden uitzagen. In deze tijd was het ook zeer normaal dat je met knalgele tanden, zwarte tanden of zelfs rotte tanden rondliep. Rond de tijd van de Egyptenaren begon dit echter te veranderen. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar in die tijd gingen mensen al naar de vroegere variant van de tandarts. Mondzwellingen, ontstoken tandvlees en andere vervelende problemen konden daardoor makkelijker opgelost worden. Al vrij snel ging dit ook de cosmetische kant op. De Egyptenaren kwamen er bijvoorbeeld achter dat wijnazijn en puimsteen kon zorgen voor wittere tanden. Men denkt dat dit een van de eerste vormen van tanden bleken is geweest, zoals wij het nu kennen. Door de eeuwen heen is zich dit steeds meer gaan ontwikkelen, en al rond de renaissance werden witte tanden gezien als statussymbool. Kortom, dit schoonheidsideaal van witte tanden heeft vrijwel altijd in ons gezeten.

Is het hebben van witte tanden goed voor je?

Tegenwoordig wordt iemand met gele tanden gezien als een ongezond of onverzorgd iemand, maar is dit wel terecht? Hoe je tanden eruit zien is genetisch bepaald en dus kan het zijn dat jij iets wittere of juist iets gelere tanden hebt. Dit is niks om je voor te schamen , zolang ze maar niet te geel zijn. Die gele kleur op je tanden komt vooral door het bescherm laagje, die zorgt dat tanderosie en aantasting minder gebeurt. Het hebben van hagelwitte tanden kan duiden op een nauwelijks beschermende laag op je tanden, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Ook hagelwitte tanden kunnen namelijk deze laag bevatten, kortom het is allemaal genetisch bepaald. Er is dus geen goed of slecht bij het hebben van natuurlijke witte tanden. Tanden bleken, kan wel slecht zijn voor je tanden en zorgen voor blijvende schade aan je tandglazuur. Hierdoor kunnen makkelijker gaatjes ontstaan of scheuren in je tanden. Dit is vooral van toepassing op de tandenbleek services die aangeven je tanden in een paar sessies hagelwit te maken.

Hoe krijg ik hagelwitte tanden op een foto?

Er zijn verschillende manieren om witte tanden op foto te krijgen. Zo kun je ervoor kiezen om een aantal aanpassingen te doen in photoshop, maar kan je tanden bleken ook al een oplossing bieden. Tanden bleken kan tegenwoordig overal in Nederland dus dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. Zo kun je gemakkelijk tanden bleken in Rotterdam, Eindhoven , Utrecht , Maastricht en Amsterdam. De goedkopere optie is het gebruiken van photoshop. Hoe je dat precies doet leg ik hieronder uit!

Lees ook:  3 Tips voor een zwangerschapsshoot

Witte tanden op foto via photoshop

Je kunt makkelijk zelf de kleur van je tanden aanpassen via photoshop. Heb je hier nog geen ervaring mee? Dan kan deze blog; basis van photoshop bewerken, je misschien helpen. Als eerste open je het bestand met de foto waarop je tanden witter wilt maken. Vervolgens klik je op “Laag ontgrendelen” , dit zorgt ervoor dat je aanpassingen kunt uitvoeren op de foto. Nu moet je een laagmasker toevoegen. Klik hiervoor op “Voeg een laagmasker toe”. Je hebt nu het laagmasker geselecteerd, het enige wat je nu nog moet doen is de borstel selecteren, de kleur naar wit om te zetten en voorzichtig de tanden op de foto witter te maken. Ben je tevreden met het resultaat? Klik dan op toepassen en sla de foto op.

Wittere tanden door bleken

Kan je niet met photoshop overweg of heb je geen zin om dit bij iedere foto zelf te doen? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om je tanden te laten bleken. Let er wel op dat je dit bij een vertrouwd en professioneel bedrijf laat doen. Dit voorkomt namelijk dat je glazuur wordt aangetast en daardoor meer kans krijgt op gaatjes of oneffenheden aan je tanden. Tanden bleken Rotterdam kan een oplossing zijn, maar als je niet in de buurt van Rotterdam woont kan een lokale tandenbleker ook de oplossing bieden.

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

ongedierte herkennen
Hoe je ongedierte kunt herkennen
|
,
Voetfoto's onlyfans
De Complete Gids voor het Verkopen van Voetfoto's op OnlyFans
Basisprincipes fotografie
De basisprincipes van fotografie
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023