01/02/2019

Beveilig je online foto’s met een password manager

foto beveiligen

Beveilig je online foto’s met een password manager.

Net als wachtwoorden zijn onze foto’s minstens net zo belangrijk en willen we niet dat deze in de handen van vreemden komen. Toch lopen we veel risico dat onze foto’s door iemand anders worden gebruikt of gezien kunnen worden.

De reden hiervoor is ons online gedrag. Waar we vroeger nog onze foto’s in een fotoboek veilig thuis bewaarden. Bewaren we nu veel van onze foto’s in de cloud en op onze telefoons, tablets en computers.

foto22

Foto’s online bewaren brengt risico’s mee.

Juist het bewaren van persoonlijke foto’s op het internet biedt voor hackers mogelijkheden om deze te stelen en voor allerlei malafide doeleinden te gebruiken. Je wilt niet dat je foto’s in de handen van deze hackers komen en de foto’s uiteindelijk tegen je worden gebruikt of op een zodanige manier worden gebruikt dat jij er problemen mee krijgt.

Beveilig je foto’s goed.

Daarom moet je net als met je wachtwoorden voor de beste beveiliging zorgen. Maar hoe doe je dat het beste? Voor wachtwoorden kun je het beste een password manager gebruiken, dit is een ideale tool voor het gebruik van je inloggegevens. App’s zoals Lastpass, Keeper, Password Boss en Dashlane om maar een paar van de velen te noemen werken perfect om niet alleen je wachtwoorden te bewaren, maar ook om nieuwe sterkere wachtwoorden te bedenken.

foto33

Opslaan in een online kluis.

Daarnaast bieden deze diensten ook bijna allemaal wel een soort van online kluis aan waar je juist gevoelige informatie zoals persoonlijke gegevens en betalingsgegevens in kunt bewaren. Deze worden met dezelfde sterke beveiligingssoftware beveiligt als waar je wachtwoorden en inlogggegevens mee worden beveiligt.

Op deze website www.passwordmanagers.nl kun je de beste password managers met elkaar vergelijken en zien wat de verschillen zijn en welke diensten elke manager aanbiedt.

Zo kun je eenvoudig achterhalen welke wachtwoordmanager ook je online gegevens zoals foto’s, lidmaatschappen, betalingsgegevens zoals creditcards en meer veilig kan bewaren. Hiermee heb je altijd eenvoudig toegang tot deze gegevens en kun je ze snel gebruiken indien nodig.

Zo hoef je niet elke keer opnieuw je betaal informatie in te vullen. Kun je met een master password overal met een klik inloggen. En is alles altijd met de beste technieken beveiligd op de servers van je wachtwoordmanager.

foto44

Foto’s pas delen wanneer jij dat wilt.

Hoewel we onze foto’s anders zijn gaan waarderen en we veel delen op social media. Betekend dit niet dat iedereen maar mag doen met je foto’s wat diegene wilt. Je bent zelf tenslotte nog altijd in control over hoe je foto’s gebruikt worden. Daarmee moet je wel uitkijken, want wanneer jij je foto’s online deelt met andere via platformen zoals Facebook, Snapchat of Instagram. Dan kunnen anderen je foto’s ook bewaren.

Denk daarom goed na over welke foto’s je deelt en waar je ze voor gebruikt. Veel mensen weten niet eens welke toestemming ze aan websites geven zodra ze foto’s uploaden. Zo is Facebook automatisch eigenaar van de foto’s die je daar upload. Maar denk ook aan websites waar je snel je foto’s kunt bewerken zoals Canva. Of wanneer je denkt je foto’s te voorzien van een watermerk en dat snel online wilt regelen. Dan geef je ze eigenlijk al direct weg. Hou hier rekening mee en denk goed na wat je met je foto’s doet.

Lees ook:  Hoe maak je foto’s om je huis te verkopen

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023