17/03/2022

Werk je veel met fotobewerkingsprogramma’s? Hier zijn een aantal tips

ict expert

Werk jij veel met adobe photoshop of een ander bewerkingsprogramma voor foto’s? dan weet jij als geen ander hoe moeilijk het is om de juiste laptop soms te vinden. Heel veel van dit soort programma’s slurpen een hoop energie en capaciteit op van jouw laptop. Daarom wil je zeker weten dat jouw laptop van alle markten thuis is en niet zomaar crasht tijdens het bewerken van een belangrijke foto.

Tip: Maak altijd gebruik van een externe harde schijf, zo heb je alles opgeslagen op een externe bron en kan er niets verloren gaan mocht je computer ooit een crash maken.

ICT advies voor een goede laptop als je  met zulke zware programma’s werkt is een must.

Mocht je er zelf niet helemaal uit komen of weet je gewoon simpelweg niet wat je moet kiezen? Dan kun je altijd advies inschakelen van een ICT-expert om je een goed advies te geven voor een laptop of een ander device.

Wat kun je zelf nog meer doen?

  • Wat je zelf verder nog meer kunt doen is zorgen dat je laptop of device waar jij je foto’s op bewerkt niet  volledig vol gepropt raakt. Het schoon houden en organiseren van jouw werk laptop of device is altijd aan te raden.
  • Laat je laptop en de programma’s die erop staan regelmatig updaten. Zo voorkom je verouderde software en blijft je apparaat langer en beter functioneren.
  • Zet een goede antivirus en VPN-beveiliging op jouw device, zo voorkom je dat virussen en hackers kunnen binnen dringen in jouw laptop. Dit geld ook voor andere devices dat verbonden zijn met het internet.
  • Zorg ervoor dat als je met zulke fotobewerkingsprogramma’s als photoshop werkt dat jouw device niet te oud en te traag is. Deze programma’s kosten veel energie en werkgeheugen op je computer of laptop om te kunnen draaien. Zorg er daarom dus wel voor dat je investeert in een goede laptop of computer.

Uit welke professionele fotobewerkingsprogramma’s kun je kiezen?

Er zijn een hoop fotobewerkingsprogramma’s waar uit je zou kunnen kiezen maar welke is het beste? Hier de 3 beste op een rijtje.

  • Adobe Lightroom is perfect voor amateurfotografen om mee aan de slag te gaan hiermee is het bewerken van je foto’s snel en efficiënt.
  • Google photos is een nakomeling van het vroegere Picasa dat eveneens een programma van google was.
  • Adobe Photoshop is en blijft bij uitstek het beste en meest uitgebreide programma om foto’s mee te bewerken. Echter moet je wel niet schrikken van de prijs want het kost wel wat, maar dan heb je ook wat!

Veel plezier met het bewerken van jouw foto’s!

Lees ook:  Tips voor de perfecte lach op foto’s!

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

ongedierte herkennen
Hoe je ongedierte kunt herkennen
|
,
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken: beweging en mensen op foto
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken
|
,
Voetfoto's onlyfans
De Complete Gids voor het Verkopen van Voetfoto's op OnlyFans
© Copyright Foto bewerken online 2023