15/04/2022

Twee belangrijke fotobewerkingen voor webdesigners 

excel-training

Wil je webdesigner worden? Dan is het ook zeker belangrijk om foto's te kunnen bewerken. Als je hier te weinig vaardig in bent, gaat dit ten koste van de kwaliteit van de website. Zeker als je een zzp webdesigner bent is dit van belang, maar ook bij een marketingbureau heb je soms te maken met het bewerken van foto's. Hier lees je over twee vaardigheden met betrekking tot het bewerken van foto's die hiervoor onder andere van belang zijn. 

training-excel

Foto's croppen 

Foto's croppen, oftewel het verkleinen van foto's is van belang voor een website. Als je namelijk foto's invoegt die te groot zijn, neemt dit te veel ruimte in op de website. Het gevolg? De website wordt onnodig traag. En trage websites? Die leveren dan weer minder klandizie op. Het is namelijk onderzocht dat hoe langer een website nodig heeft om te laden, hoe minder kans er is dat iemand de website nog gaat bezoeken. Ook Google straf websites af met te lange laadtijden. 

Deze vaardigheid van foto's kunnen croppen is trouwens niet alleen voor webdesigners van belang. Ook marketeers moeten in verband met de zoekmachineoptimalisatie soms foto's aanleveren en die kunnen dan niet te groot zijn. Maar, als je een marketeer wil worden, is daarnaast ook een excel training erg handig.  

Het croppen van foto's kan je op eenvoudige websites doen, zoals fotosverkleinen.nl. Bij stockfoto's van een site zoals bijvoorbeeld Pixabay, kun je al de kleinste versie downloaden en dit is meestal klein genoeg. Maar, bij met name de duurdere websites, zijn er niet alleen stockfoto's nodig. Er zijn meestal ook foto's van een fotograaf die worden gebruikt. 

Foto's bijsnijden 

Soms heb je een bepaalde uitsnede nodig in een website. Daarbij moet je ook nog eens kijken welke uitsnede de website zelf in een template pakt bij bijvoorbeeld een bepaald soort mobiel, een tablet of een laptop. Het is soms even puzzelen tot het goed staat. Dan is het dus wel handig dat je zelf een uitsnede kunt maken van de afbeelding. 

Een foto bijsnijden kan ook met verschillende programma's. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: 

  • Fotosverkleinen.nl 
  • Canvas 
  • Resizepixel.nl 

Juiste programma 

Wil je als webdesigner echt sterk met foto's aan de slag? Dan kun je ook het programma Photoshop van Adobe gebruiken. Hierbij kun je voor ongeveer 10 euro per maand een lidmaatschap voor krijgen. Het is een heel uitgebreid programma, maar als jij meer een duizendpoot bent dan is Photoshop een handig programma om ook grafisch iets goeds te kunnen aanbieden. 

Lees ook:  Fotografie tips voor beginners

Recent

De kracht van foto's

De kracht van foto's

12/09/2022
Zwangerschapsfoto’s laten maken

Zwangerschapsfoto’s laten maken

15/08/2022
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

08/07/2022
Reportagefotografie tips

Reportagefotografie tips

07/07/2022
Bloemen fotograferen in de achtertuin

Bloemen fotograferen in de achtertuin

07/07/2022

Meer in deze categorie

Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
pechhulp tilburg
Reportagefotografie tips
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2022