31/05/2022

Trouwfoto’s bewerken als de beste

Trouwkostuum

Bijna iedereen legt zijn trouwdag vast op foto. Dit is natuurlijk ook een van de mooiste dagen van je leven. Hier wilt iedereen dus zo lang mogelijk van nagenieten. Dit nagenieten is niet alleen zien hoe het was, maar ook weer voelen hoe het was. Met foto’s kun je zo’n gevoel goed terugroepen. Maar dit gaat nog beter als je de foto’s ook nog goed bewerkt. Mensen willen dat de foto’s net zo speciaal zijn als hun dag. Ze willen elk detail vastleggen. Van de decoratie tot aan de locatie. Van de trouwauto tot aan het trouwkostuum. Alles moet te zien en te herleven zijn. Hier zijn een paar tips om trouwfoto’s speciaal te bewerken.

Spelen met licht

Licht is een belangrijk aspect bij foto bewerken. Door gebruik te maken van licht kun je de sfeer van een foto bepalen. Gebruik je fel wit ligt dan komt het allemaal net iets minder knus over dan als je warm licht gebruikt. Ook kun je met licht bepaalde dingen in een foto accentueren. Door een high light te zetten op het bruidspaar maar niet op de omgeving, springen zij beter eruit. De trouwjurk en het trouwkostuum zijn dan ook veel beter te zien. Ook als het een grijze dag was buiten en de foto niet eruit springt dan kan de aanpassing van licht goed helpen. Je kunt door het aanpassen van het licht het laten lijken alsof de zon schijnt. Als mensen dan terug kijken op hun dag dan zullen ze altijd vrolijk worden en nooit meer denken aan het matige weer.

Spelen met kleur

Ook met kleur kun je een leuke draai geven aan de trouwfoto’s. Veel mensen zijn opzoek naar iets anders dan de standaard trouwfoto’s. Een zwart wit effect slaat daarom bij veel mensen aan. Hierdoor voelen de foto’s nostalgischer. Wat ook leuk is, is om in een zwart wit foto toch wat kleur te laten. Draagt de man bijvoorbeeld een rode stropdas op het trouwkostuum en heeft de vrouw rode rozen vast? Dan kun je ervoor kiezen om alles zwart wit te maken, behalve de stropdas en de rozen. Hierdoor springt de kleur uit de foto. Dit is een prachtige manier om een normale foto toch heel speciaal te maken. Ook kunnen kleuren helpen de foto levendiger uit te laten zien. Je kunt het blauw van de lucht meer eruit laten springen zodat ook op deze manier het weer er beter uit ziet. Ook zo hoef je dus nooit meer terug te denken aan het matige weer op je trouwdag.

Lees ook:  De zomer is begonnen, 5 tips om om te gaan met de zon

Recent

De kracht van foto's

De kracht van foto's

12/09/2022
Zwangerschapsfoto’s laten maken

Zwangerschapsfoto’s laten maken

15/08/2022
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

08/07/2022
Reportagefotografie tips

Reportagefotografie tips

07/07/2022
Bloemen fotograferen in de achtertuin

Bloemen fotograferen in de achtertuin

07/07/2022

Meer in deze categorie

Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
pechhulp tilburg
Reportagefotografie tips
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2022