16/06/2021

Tips voor de perfecte Instagramfoto

Instagram draait allang niet meer om alleen maar foto’s van eten of selfies. Er zijn daadwerkelijke mooie foto’s te vinden. Nu denk je misschien, die perfecte plaatjes zijn alleen weggelegd voor echte fotografen. Maar niks is minder waar, er zijn genoeg amateur fotografen die door instagram een doelgroep weten te bereiken en naamsbekendheid weten op te bouwen. Wil jij ook de perfecte foto’s maken voor op instagram? Dan zijn er een paar dingen die je moet weten.

Belichting

Belichting is een van de belangrijkste onderdelen van het maken van een goed foto. Je kan achteraf nog veel van de belichting herstellen, maar het is toch slim om hier vooraf al over na te denken. De inval van het licht is hierin belangrijk. Overdag heb je voor de middag nog het beste licht. Als je in een zwembad of een bubbelbad foto’s wilt maken dan moet je bijvoorbeeld opletten dan er niet een krachtige zonnestraal op het water staat. Dit kan een foto of een persoon heel flets maken.  

Bewerk foto’s niet te veel

Als je foto’s maakt waar personen op staan dan moet je deze niet te veel bewerken. Je kan natuurlijk hier en daar een pukkeltje wegwerken, maar zorg dat een persoon wel herkenbaar blijft. Niks is zo vervelend als mensen jou of je vrienden niet herkennen op een foto.

Gerelateerd Nieuws  6 tips voor het kiezen van foto’s voor jouw website

Het gebruik van filters

De instagramfilters zijn handig om een foto net wat meer te laten spreken, maar ga er niet meer overboord. Gebruik het vooral om bijvoorbeeld een koude foto van een gloed te voorzien of een donkere foto net wat op te lichten. Hoe meer filters hoe nepper de foto. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de bananen op jouw fruitschaal ineens blauw zijn.

Focus

Een goede foto heeft een goede focus. Als je op alles tegelijk wilt focussen dan wordt een foto vaak rommelig en is het niet duidelijk wat je wilt bereiken met de foto. Focus op 1 object en zorg dat de rest er om heen wazig is of haal het weg. Als je met een telefoon een foto maakt dan kan je al focussen door op het scherm op je object te tikken.

Maak een rechte foto

Zorg dat je foto mooi recht is gemaakt. Niemand zit er op te wachten om de telefoon te draaien om de foto beter te kunnen bekijken. Instagram biedt rasters aan waarop jij kan zien hoe recht de foto is. En als je hem een beetje scheef hebt genomen kan je hem gelukkig nog een beetje herstellen of een beetje bijsnijden.

Recent

Tips voor de perfecte lach op foto’s!

Tips voor de perfecte lach op foto’s!

09/06/2022
Foto’s maken van je nieuwe badkamer

Foto’s maken van je nieuwe badkamer

07/06/2022
Fotografie tips voor beginners

Fotografie tips voor beginners

04/06/2022
Landschap en natuur fotografie in Nederland

Landschap en natuur fotografie in Nederland

02/06/2022
Alles over architectuurfoto’s

Alles over architectuurfoto’s

02/06/2022

Meer in deze categorie

tandarts dordrecht
Tips voor de perfecte lach op foto’s!
|
waterkering drempel douche
Foto’s maken van je nieuwe badkamer
|
gewoonte aan leren
Fotografie tips voor beginners
|
© Copyright Foto bewerken online 2022