11/11/2021

Tips voor als je buiten gaat fotograferen

foto bewerken

Weer of geen weer, als echte fotografen ga je erop uit voor de perfecte foto. Ga je naar de natuur of ga je gewoonweg een dag op pad, voorbereiding is altijd belangrijk. Zonder deze voorbereiding kan het goed zijn dat je gewoonweg geen foto’s kan maken of dat je batterij al na een halfuur leeg is. Wanneer je naar de natuur gaat is het belangrijk om je goed te kleden, met bijvoorbeeld kleding van AB lifestyle. Voorbereiding is erg belangrijk en om jou als buitenfotograaf voor te bereiden, staan in dit artikel een aantal tips waarmee jij goed voorbereid naar buiten kan.

1.     Camera en lenzen

Zonder camera en lenzen ben je natuurlijk nergens. Zeker niet als je diersoorten wilt fotograferen of vuur. Je kunt dan niet altijd dichterbij komen en je hebt dan een lens nodig. Deze zul je dan ook niet zo gauw vergeten, maar zorg ervoor dat je voordat je vertrekt je camera en lenzen hebt schoongemaakt. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een blaasbalg. Hierdoor verdwijnt het stof als sneeuw voor de zon. Ook kun je de camera met een licht vochtige doek schoonmaken. Als je vetvlekken op je lens hebt is het aan te bevelen om dit met wat lensvloeistof te verwijderen. Voordat je jouw AB lifestyle jas aantrekt en naar buiten gaat: lees eerst de volgende tips.

2.     Batterij

Misschien weet je nog van de vorige keer dat je bent gaan fotograferen, dat je batterijen helemaal volgeladen zijn. Laad ze toch voor de zekerheid nog even op, omdat batterijen altijd een beetje leeglopen als ze een tijdje niet meer zijn gebruikt. Hierdoor presteren je batterijen weer optimaal.

Vergeet ook niet om een reservebatterij mee te nemen, omdat je altijd voor onverwachtse situaties kan komen te staan. Het zou dan natuurlijk jammer zijn als je geen foto kan nemen, omdat je batterij leeg is. Trek je AB lifestyle schoenen aan en ga op pad, maar mét een reservebatterij.

3.     Geheugenkaart

Naast een goed werkende batterij is het ook belangrijk om een geheugenkaart mee te nemen met veel ruimte erop. Zorg ervoor dat ze voor vertrek leeg zijn, zodat je altijd het aantal foto’s kunt maken dat je zou willen maken. Voordat je vertrekt is het ook belangrijk om je kaarten te formatteren, zodat ze optimaal werken en je de minste kans hebt op kaartfouten.

ab lifestyle
Lees ook:  Hoe maak je de perfecte foto van je tuin?

Recent

Vrijgezellenfotografie

Vrijgezellenfotografie

26/06/2024
Het belang van watermerken op foto's

Het belang van watermerken op foto's

26/06/2024
De perfecte herenmode voor een fotoshoot

De perfecte herenmode voor een fotoshoot

24/06/2024
Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

06/06/2024
Tips voor het maken van bruiloft foto’s

Tips voor het maken van bruiloft foto’s

05/06/2024

Meer in deze categorie

Watermerken op foto's
Het belang van watermerken op foto's
|
pasfoto maken
Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto
|
E-commerce
Hoe fotobewerking je E-commerce succes kan versnellen
© Copyright Foto bewerken online 2024