11/11/2021

Tips voor als je buiten gaat fotograferen

foto bewerken

Weer of geen weer, als echte fotografen ga je erop uit voor de perfecte foto. Ga je naar de natuur of ga je gewoonweg een dag op pad, voorbereiding is altijd belangrijk. Zonder deze voorbereiding kan het goed zijn dat je gewoonweg geen foto’s kan maken of dat je batterij al na een halfuur leeg is. Wanneer je naar de natuur gaat is het belangrijk om je goed te kleden, met bijvoorbeeld kleding van AB lifestyle. Voorbereiding is erg belangrijk en om jou als buitenfotograaf voor te bereiden, staan in dit artikel een aantal tips waarmee jij goed voorbereid naar buiten kan.

1.     Camera en lenzen

Zonder camera en lenzen ben je natuurlijk nergens. Deze zul je dan ook niet zo gauw vergeten, maar zorg ervoor dat je voordat je vertrekt je camera en lenzen hebt schoongemaakt. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een blaasbalg. Hierdoor verdwijnt het stof als sneeuw voor de zon. Ook kun je de camera met een licht vochtige doek schoonmaken. Als je vetvlekken op je lens hebt is het aan te bevelen om dit met wat lensvloeistof te verwijderen. Voordat je jouw AB lifestyle jas aantrekt en naar buiten gaat: lees eerst de volgende tips.

2.     Batterij

Misschien weet je nog van de vorige keer dat je bent gaan fotograferen, dat je batterijen helemaal volgeladen zijn. Laad ze toch voor de zekerheid nog even op, omdat batterijen altijd een beetje leeglopen als ze een tijdje niet meer zijn gebruikt. Hierdoor presteren je batterijen weer optimaal.

Vergeet ook niet om een reservebatterij mee te nemen, omdat je altijd voor onverwachtse situaties kan komen te staan. Het zou dan natuurlijk jammer zijn als je geen foto kan nemen, omdat je batterij leeg is. Trek je AB lifestyle schoenen aan en ga op pad, maar mét een reservebatterij.

3.     Geheugenkaart

Naast een goed werkende batterij is het ook belangrijk om een geheugenkaart mee te nemen met veel ruimte erop. Zorg ervoor dat ze voor vertrek leeg zijn, zodat je altijd het aantal foto’s kunt maken dat je zou willen maken. Voordat je vertrekt is het ook belangrijk om je kaarten te formatteren, zodat ze optimaal werken en je de minste kans hebt op kaartfouten.

ab lifestyle
Lees ook:  Ga afbeeldingen te lijf met online bewerkingssoftware

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken: beweging en mensen op foto
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken
|
,
foto online
Wat kun je doen met een mooie foto?
|
Tips beginnende fotograaf
Tips voor een beginnende fotograaf
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023