27/07/2021

Tips om een echte autofotograaf te worden

auto fotografie

Elke auto-enthousiast weet hoe belangrijk het is om goede foto’s van je auto te maken. Al helemaal als je auto helemaal is geüpgrade en jij er hard aan heb gewerkt om hem zo mooi mogelijk te maken. Auto fotografie is daarnaast ook meer diverse dan je denkt. Een auto heeft ontzettend veel details en elk detail kan uitgelicht worden. Ook ziet een auto er in elke omgeving helemaal anders uit. Goede foto’s van je auto maken is dus niet zo makkelijk als je misschien zal denken. Ook als je bijvoorbeeld bij een autorijschool Eindhoven werkt kan het interessant zijn om mooie foto’s van auto’s te kunnen maken. Om je een beetje op gang te helpen zijn hier een paar tips om een echte autofotograaf te worden.

Denk aan de verlichting

Net zoals de verlichting bij elke fotoschoot belangrijk is, is dat bij auto fotografie net zo belangrijk. Je kan bijvoorbeeld de lampen van de auto aan zetten. Zo krijg je een duidelijke focus in de foto. Als je op het mooiste moment van de dag een foto wilt maken dan moet je dat bij zonsopgang of zonsondergang doen. Dan is vaak het licht het mooiste en krijg je een mooie inval van licht in de weerspiegeling van de auto. Wil je in de nacht foto’s maken? Dan is het leuk om met de verlichting van de auto en de sluitertijd te spelen.

De achtergrond en de omgeving

Denk goed na wat je uit wilt stralen met de foto. Wil je laten zien dat het een race auto is dan hoort de auto natuurlijk op de weg thuis. Als je meer van het auto tunen bent dan kan je de auto ook in de garage of in een stoerdere omgeving plaatsen. Heb je een terrein auto, dan kan het ook stoer zijn om deze in het bos of op zandweggetjes te plaatsen. De omgeving straalt uit wat jou auto voor type is. Zorg ook dat de achtergrond niet te druk is. Dan loop je namelijk het risico dat je auto verdwijnt in de drukte.

Details

Denk ook goed na over de details. Laat bijvoorbeeld niet je parkeerkaartje achter het raam liggen en zorg dat de auto netjes is gepoetst. Zo kan je de tijd nemen om meerdere soorten foto’s te nemen. Wissel bijvoorbeeld eens van standpunt of zet de auto eens rijdend op de foto. Daarnaast is het ook slim om foto’s te maken van de details van de auto. Zo kan je jou auto altijd van elke hoek bewonderen.

Lees ook:  SEM (zoekmachine marketing) en foto's

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023