09/09/2021

Template gebruiken voor foto’s op Instagram

Instagram is de afgelopen jaren een van de populairste social media platform geworden, doordat de andere makkelijk gezegd ouderwets zijn geworden en veel kritiek over zich heen heeft gekregen. Instagram heeft zich over het algemeen hier langs door kunnen varen, doordat het een platform is dat dingen net iets anders doet. De focus bij Instagram ligt echt op de afbeeldingen in plaats van het kunnen delen dat je weg bent geweest of een nieuwe baan hebt. Hierdoor is niet alleen de kwaliteit een stuk hoger van deze afbeeldingen, maar gaat een profiel op Instagram ook echt over het gevoel dat een profiel geeft op iemand. Buiten het feit dat mensen veel kritischer zijn op de individuele foto’s of video’s die ze plaatsen, is het daarom ook van belang of je profiel een bepaald gevoel of idee kan overbrengen. Alle foto’s worden namelijk geplaatst in hokjes van 3x3, waardoor je in een oogopslag meestal negen foto’s of meer kunt zien. Hierdoor krijg je veel ruimte om zelf te experimenteren met het feit wat voor een mood je wilt laten zien.

Templates bieden dit oplossing

Over het algemeen is dit best lastig te realiseren op Instagram, omdat er altijd wel foto’s zijn die je wilt plaatsen maar dan net buiten een bepaald gevoel zitten. Een idee om dit op te lossen is het gebruik van templates op Instagram. Dit zijn opzetten van foto’s in een bepaalde stijl, die je voor elke soort situatie kan gebruiken, waardoor er een vast patroon te zien is in je foto’s. Templatetips kan je met deze templates helpen en is hier altijd op voorbereid. Wel is het ook zo, dat deze template over na moeten worden gedacht wat het idee erachter is en hoe het wordt ingezet. Mocht je hier uit komen, dan heb je wel iets wat heel snel toepasbaar is in de praktijk en snel te gebruiken is op Instagram.

Fototemplates op dit moment

Op dit moment worden fototemplates voornamelijk gebruikt door grotere bedrijven, doordat ze hierdoor deze contentplaatsing zelf in beheer kunnen houden. Door een design te gebruiken dat breed toepasbaar is, kan je dit vervolgens steeds blijven toepassen. In Nederland begint dit idee ook langzamerhand normaler te worden onder influencers, maar het is absoluut nog niet doorsnee. Wees dus op dit moment nog uniek met het toepassen van een template op je foto’s.

Lees ook:  Foto's voor de verkoop van je huis

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023