15/04/2022

Hoe maak je foto’s om je huis te verkopen

Je huis verkopen kan een hele uitdaging zijn. Niet alleen moet je opeens tijd vrij maken om je huis in orde te maken, maar je moet ook ervoor zorgen dat je hele presentatie op papier in orde is. Daarnaast gaat er moeite en tijd zitten in het maken en bewerken van foto’s van je huis, allemaal zodat je de maximale hoeveelheid geld eruit kunt halen.  Hoe kun je die presentatie het beste opzetten en hoe moet je het fotograferen? Hier een aantal tips.

Opruimen

Allereerst is het handig om je huis helemaal leeg te ruimen, of alleen het minimale te laten staan. Ook wil je alles gepoetst hebben alsof het huis in een folder staat, want daar komt het uiteindelijk ook min of meer te staan. Probeer de ruimte na het opruimen zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen door kleine oneffenheden te repareren of op te poetsen. Ook helpt het om eventueel een nieuwe lik verf te geven aan sommige muren. Uiteindelijk is dit voor zowel de foto’s als voor een bezoek terplekke beter. Wel is het goed om te weten dat dit ook allemaal erg afhankelijk is van de huizenmarkt. Er zijn periodes dat mensen flink overbieden op krakkemikkige panden puur vanwege het grote tekort op de markt. Dan maakt het minder uit.

Foto’s zijn licht

Een goede fotograaf weet dat licht bij fotografie het belangrijkste is. Door licht worden de foto’s scherper en hoef je minder met nabewerking te doen. Kies dan ook een zonnige of licht bewolkte dag om foto’s te maken in huis. Maak gebruik van de warmte die de zon van zichzelf uitstraalt en door de ramen heen naar binnen laat vallen.

Makelaar Sittard

Ruime hoek

Probeer daarna elke kamer te fotograferen zodat ze groot mogelijk lijken, en zodat ze je het gevoel geven dat je aanwezig bent in de ruimte. Een open deur laat een kamer ruimer lijken en geeft het idee dat je ergens doorheen kunt lopen. Let hierbij ook op dat je persoonlijke artikelen niet in beeld laat komen, en dat bijvoorbeeld een bed netjes gestreken opgemaakt is.

Bewerking

In de nabewerking ga je dezelfde focus houden als tijdens het maken van de foto’s. Licht is belangrijk dus zorg dat de foto’s ook niet donker zijn, en Photoshop desnoods artikelen weg die te persoonlijk zijn of rotzooi geven.

Makelaar Sittard

Wil je zelf niet bezig hoeven zijn met foto’s maken, ze bewerken, of gewoon alles uit handen geven? Laat dan makelaar Sittard deze taken van je overnemen om je te helpen de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen. Ga hier naar makelaar Sittard om contact te krijgen.

Lees ook:  Foto’s bewerken

Recent

Vrijgezellenfotografie

Vrijgezellenfotografie

26/06/2024
Het belang van watermerken op foto's

Het belang van watermerken op foto's

26/06/2024
De perfecte herenmode voor een fotoshoot

De perfecte herenmode voor een fotoshoot

24/06/2024
Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

06/06/2024
Tips voor het maken van bruiloft foto’s

Tips voor het maken van bruiloft foto’s

05/06/2024

Meer in deze categorie

Watermerken op foto's
Het belang van watermerken op foto's
|
pasfoto maken
Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto
|
E-commerce
Hoe fotobewerking je E-commerce succes kan versnellen
© Copyright Foto bewerken online 2024