22/11/2021

Material arts afbeeldingen: online professioneel en gratis bewerken

Er zit niet het voor niets het woord 'arts' in material arts. Het is een kunst en het is ook mooi dat je dit gegeven in jouw beeldbewerking tot uiting laat komen. Dan wil je ook met een goed beeldbewerkingsprogramma werken om er een echt kunstzinnige foto van te maken toch? Het is bijvoorbeeld heel mooi om zo'n foto in zwart wit te maken.

De betaalde versie voor Material Art bij Wehl 

Natuurlijk is Photoshop een prachtig programma om foto's mee te bewerken. Dus als je bijvoorbeeld een mooie foto gemaakt hebt van Material Arts bij Wehl, dan wil je de sport ook in de foto goed tot recht laten komen. Vaak vraagt het wel een aanloop om Photoshop te leren kennen, het programma heeft nogal wat mogelijkheden, maar dan kun je er ook werkelijk waar fantastische dingen mee doen. 

Wat wel een nadeel is van Photoshop is dat het natuurlijk niet gratis is. Het kost anno 2021 rond de twaalf euro per maand. Gelukkig zijn er ook nog alternatieven. Volg je Material Art bij Wehl? Dan leer je de sport op een professionele wijze kennen, dit wil je toch ook met de fotografie daarvan. 

GIMP 

Als je het hebt over hét gratis alternatief voor Photoshop is er eigenlijk maar één top alternatief. Het is ongelofelijk hoeveel tools er in dit programma zitten. Tools die normaal alleen in betaalde premium versies worden aangeboden. En daar blijft het niet bij. Want er komen zelfs steeds meer functionaliteiten bij.  

Er is van alles mogelijk: je kunt er werken met lagen, levels en nog veel meer. GIMP heeft ook nog eens een actieve community, net zoals bijvoorbeeld Wordpress dit heeft. Dit zorgt ervoor dat als je ergens niet uitkomt, de kans groot is dat iemand anders jou op weg kan helpen. Er zijn ook zeer interessante plugins die het alleen nog maar leuker maken.  

Voor de mensen die willen groeien 

Wat je vaak ziet bij het bewerken van foto's dat mensen die er steeds beter in willen worden, toch overgaan naar Photoshop. Wil jij dat ook als je Material Art bij Wehl goed op de foto wil zetten? Kies dan voor Adobe Photoshop Express Editor. Hiermee heb je wel minder functionaliteiten dan GIMP, maar het voordeel is dat je zo al het gevoel van de interface van Photoshop ervaart. Dit maakt later de overstap naar Photoshop een stuk makkelijker. 

Lees ook:  Fotografie tips voor beginners

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023