27/09/2021

Foto's voor de verkoop van je huis

De foto’s van een woning is een van de belangrijkste dingen wanneer het te koop staat. Het is tenslotte de eerste indruk die potentiële bewoners krijgen van hun misschien wel toekomstige woning. Met een aantal kleine en simpele aanpassingen kun jij ervoor zorgen dat je huis er verkoop klaar uitziet en een fotograaf de perfecte foto’s ervan kan maken. Weet jij waar je op moet letten of wat je moet doen? Je leest het allemaal in deze blog!

Te veel spullen?

Het meest vanzelfsprekende bij het maken van foto’s is dat je woning er netjes, opgeruimd en fris uitziet. Haal alle persoonlijke spullen weg en zorg ervoor dat er geen foto’s, schilderijen of jassen en schoenen te zien zijn. Net zoals bijvoorbeeld de krabpaal van de kat of de drinkbak van de hond. De woning moet een frisse omgeving uitstralen zorg er dus altijd voor dat er geen vingerafdrukken op spiegels te zien zijn, de keuken er schoon uitziet en de ramen goed gewassen zijn.

Zorg er voor dat er nergens spullen op de grond te zien zijn. Een lege vloer geeft een kamer meer ruimte, dit zorgt ervoor dat je woning op een foto groter zal ogen.

Ook wordt het tijd om alle kleine klusjes die al jarenlang liggen toch gaan doen. Die kleine vlekjes op de muur of losliggende snoeren op de grond zorgen ervoor dat je woning er minder opgeruimd en afgewerkt uitziet. Iets waren mensen snel op afknappen.

Warmte en gezelligheid

Als er in een woning geen persoonlijke spullen staan zit het er vaak kaal en ongezellig uit. Op foto’s is dat juist iets wat niet geheel onbelangrijk is. Een grote bos bloemen op de eettafel of een aantal kaarsjes bij de bank kunnen al een groot verschil maken. Net zoals een aantal mooie accessoires. Een voorbeeld van een mooie accessoires zijn wandpanelen van hout. Wandpanelen van hout zorgen voor een nette afwerking van een woning en creëren sfeer op de lege plekken of hoeken van een kamer. Het zou zomaar ook nog een mooie achtergrond kunnen zijn voor een foto op Instagram.

Lees ook:  Een stralende lach op de foto

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023