02/08/2021

De mooiste productfoto’s maken doe je zo!

foto bewerken

Als jij je eigen webshop wilt beginnen dan is het natuurlijk belangrijk om mooie foto’s te maken van de producten die je aanbiedt. Ok je nu een tuinhuis op maat verkoop of zelfgemaakte armbandjes, de foto’s kunnen bepalend zijn voor de verkoop van je product. Om goede foto’s te maken heb je ook niet direct een spiegelreflexcamera nodig. Met een goede telefoon kom je meestal een heel eind. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je productfoto’s gaat maken.

De achtergrond bepalen

Een achtergrond moet er voor zorgen dat jouw product het beste tot zijn recht komt. Het kiezen van een achtergrond is natuurlijk makkelijker voor een armbandje dan voor een heel tuinhuis, maar toch is het belangrijk om hier op te letten. De achtergrond moet bijvoorbeeld niet te druk zijn en passen bij hetgeen dat jij verkoopt. Je kan ook een paar voorwerpen op de achtergrond leggen om de sfeer van de foto te bepalen, maar blijf zorgen dat jouw product de focus is van de foto. Je kan een foto altijd nog een beetje bijsnijden, maar denk van tevoren wel alvast na over hoe je de foto gaat gebruiken.

Lichtinval

Zorg dat je een goede lichtinval hebt als je foto’s gaat maken. Als je buiten staat kan dit wat lastiger zijn, omdat je rekening moet houden met het weer op dat moment. Er zijn kleine hulpmiddelen die kunnen helpen als je buiten gaat fotograferen, maar het makkelijkste is gewoon om te wachten tot het goed weer is en zodat de zon jouw product mooi kan uitlichten. Als je binnen gaat fotograferen kan je gebruik maken van je eigen verlichting. Denk wel na welke verlichting het product goed laat zien. Als je heel geel licht gebruikt, dan kunnen de kleuren van het product er op de foto heel anders uit zien dan in het echt. Probeer daarom wit licht te gebruiken. Je kan ook gebruik maken van een ministudio. Dit is een soort doos met 5 witte wanden waarin je het product kan leggen. Je kan hieraan gemakkelijk de juiste verlichting toevoegen en je kan er voor kiezen op andere attributen toe te voegen.

Tuinhuis op maat
Lees ook:  Foto’s maken tijdens het uiteten in Rotterdam

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023