14/05/2022

Auto’s fotograferen

theorie dagcursus

Wanneer je gek bent van auto’s dan vind je het waarschijnlijk ook leuk om auto’s te fotograferen. Auto’s zijn nu eenmaal je hobby. Je bent er gek op. Het geluid, de snelheid en alles wat erbij komt kijken. Je wil auto’s beter leren fotograferen. Je probeert nu altijd zelf iets met je telefoon, maar toch zijn de foto’s het altijd net niet. In deze blog geven we je daarom tips. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder, zodat je straks beter auto’s kunt fotograferen.

Locatie

De eerste tip die we je geven is de locatie. Een juiste locatie is vaak erg bepalend voor een goede foto. De auto is natuurlijk hetgeen waar het om draait, maar de omgeving waarin de auto staat maakt de foto helemaal af. Ga dus in de buurt op zoek naar een mooie plek die je auto goed tot zijn recht laat komen. Als je een stoere auto hebt dan zou je bijvoorbeeld kunnen fotograferen op een ruige locatie. Heb je een luxe auto dan kun je beter ook op een iets luxere locatie fotograferen.

Schoon

Nog een tip die van belang is: zorg dat de auto schoon is. Je auto helemaal schoon op de foto is veel mooier dan wanneer je auto vies is. Bovendien scheelt het je veel tijd in bewerking. Ga dus voordat je de auto fotografeert met de auto naar de wasstraat en controleer daarna of er geen vlekken meer zijn.

Details

Iets om op te letten tijdens het fotograferen zijn de details. Een auto heeft altijd details. Deze details zijn vaak mooi om ook op de foto vast te leggen. Welk uitlaatsysteem geeft de auto? Welke stickers of logo’s heeft de auto? Hoe ziet de bumper eruit? Kijk hier goed naar. Zo kun je namelijk veel gerichter gaan fotograferen. Een detail maakt vaak de foto.

Interieur

Iets wat vaak wordt vergeten: het interieur. Het interieur fotograferen is vaak wel mooi en bovendien is dit net zo goed onderdeel van de auto als de buitenkant. Let wel op de belichting in het interieur, deze moet namelijk egaal zijn. Het is vervelend als je schaduw in je beeld hebt, waardoor je overbelichting of onderbelichting krijgt. Maak ook detailfoto’s van het interieur. Denk hierbij aan het stuur, de bekleding en knoppen.

Bewerken

Als laatste moet je bij bewerken opletten dat je de foto niet overbelicht. Zorg dus altijd tijdens het maken van de foto dat de belichting al goed is. Zo hoef je er achteraf niks aan te doen. Droom je tijdens het bewerken van rijden in een auto? Dan moet je als je nog geen rijbewijs hebt eerst lessen nemen en je theorie halen. De theorie kun je halen via een theorie dagcursus. Een theorie dagcursus zorgt ervoor dat je sneller je examen kunt halen. Heb je wel een rijbewijs? Dan kun je lekker doorsparen voor een vette auto of huur deze eens een dagje.

Lees ook:  Trouwfoto’s bewerken als de beste

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023