07/07/2022

Reportagefotografie tips

pechhulp tilburg

Met reportagefotografie kun je momenten, evenementen en gebeurtenissen vastleggen zoals pechhulp Tilburg volgen en hun verhaal te delen. Maar het kan soms lastig zijn om een logische samenhang aan dat verhaal te geven, maar ook om een bepaald thema aan je reportage te geven of juist zoveel mogelijk variatie te laten zien in het verhaal.

Het is niet zo lastig om foto’s te maken tijdens een gebeurtenis of evenement. Het is echter wel een stuk moeilijker om een goede verhaallijn te documenteren. In deze blog gaan we je een aantal tips geven om het verhaal beter in beeld te kunnen brengen.

De juiste apparatuur

Je kunt bij reportagefotografie niet erg lang de tijd nemen, zorg er daarom voor dat je je apparatuur op orde hebt. Probeer ook twee camera’s van hetzelfde merk bij je te hebben en te zorgen dat beide camera’s dezelfde instellingen hebben. Zo kun je snel wisselen als er iets op een belangrijk moment misgaat en hoef je geen mooie shots te missen.

Het is bij fotografie uiteraard altijd belangrijk om voldoende opgeladen accu’s en geheugenkaarten bij je te hebben.

Bereid je altijd goed voor

Het is altijd handig om met een plan op pad te gaan, een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Als je een reportage gaat opnemen op straat of op een evenement, is het belangrijk om van te voren te bedenken wat je allemaal tegen zou kunnen komen. Je kunt natuurlijk niet altijd van te voren weten wat er allemaal gaat gebeuren maar je kunt je wel op zoveel mogelijk scenario’s voorbereiden.

Wees op tijd

Bij de voorbereiding hoort ook op tijd zijn. Als je op tijd op de locatie bent kun je alvast kijken welke hoeken het beste zullen werken en al wat dingen instellen, zo is de ene plek lichter dan de andere plek en door al op tijd de tijd te hebben gehad om dit in te stellen dan bespaar je weer tijd en moeite later. Het is ook belangrijk om tijdens het fotograferen regelmatig je instellingen na te kijken, zo voorkom je dat je later je foto’s bekijkt en ontdekt dat de helft mislukt is.

pechhulp tilburg

Zorg ervoor dat je niet opvalt

Het is belangrijk om niet te erg op te vallen tijdens het opnemen van reportagefoto’s. Zorg er daarom voor dat je kleding niet te erg opvalt en dat je niet teveel de aandacht trekt. Het is natuurlijk niet altijd gemakkelijk om niet op te vallen met een grote camera op een evenement, maar het is echter wel veel mooier als de mensen niets in de gaten hebben.

Blijf in beweging

Je bent bezig met reportagefotografie, het is dus belangrijk om in beweging te blijven. Zo kun je meerdere hoeken vastleggen en het echter verhaal vastleggen.

Het bewerken van de foto’s

Om de reportage een mooi geheel te maken is de bewerking zeker belangrijk. Kies daarom voor een effect tijdens het bewerken dat mooi op alle foto’s past, zodat je het verhaal kunt volgen en niet ineens een foto eruit springt omdat de bewerkingsinstellingen niet passen.

Lees ook:  Composities – wat maakt het verschil (rule of third)

Recent

Zwangerschapsfoto’s laten maken

Zwangerschapsfoto’s laten maken

15/08/2022
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

08/07/2022
Bloemen fotograferen in de achtertuin

Bloemen fotograferen in de achtertuin

07/07/2022
Niet alles los je op met fotobewerking 

Niet alles los je op met fotobewerking 

02/07/2022
Je eigen auto op de foto zetten

Je eigen auto op de foto zetten

29/06/2022

Meer in deze categorie

Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
veranda aan huis
Bloemen fotograferen in de achtertuin
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2022