05/12/2022

Hoe maak je de perfecte foto van je tuin?

foto tuin

Er zijn verschillende redenen waarop je kunt besluiten om je tuin te fotograferen. Denk bijvoorbeeld aan mooie foto’s wanneer je je huis te koop wilt zetten of gewoon om er een mooie en kleurrijke foto’s om aan de muur van je woonkamer te hangen. Uiteraard wil je natuurlijk dat je tuin er mooi opstaat wanneer je hem wilt vereeuwigen. Met de volgende tips wordt dat een fluitje van een cent.

Zorg dat je tuin er netjes uitziet

Als je zelf wordt gefotografeerd, wil je er natuurlijk op je best opstaan. Dit geldt in principe ook voor je tuin. Voordat je de foto’s neemt, moet je dus nog even te tijd nemen om je tuin op te knappen. Maai het gras, maak het terras schoon en haal nog snel wat mooie en kleurrijke bloemen die je kunt neerzetten.

Zoek de mooiste plekjes om te fotograferen

Het heeft haast geen zin om je hele tuin in één foto te vangen. Alleen als je foto’s maakt wanneer je jouw huis te koop zet, is het van belang. Ga in plaats daarvan op zoek naar de mooie plekken. Heb je een mooie bloemenperk naast je veranda aan huis of staat er een grote boom die jouw tuin een waar sprookjesdecor maakt? Focus je dan daarop.

tuin foto's

Houd rekening met lichtinval

Hoe je foto er uiteindelijk uit komt te zien, is voor een groot deel afhankelijk van de lichtinval in je tuin. Om de beste foto’s te maken, raden we je aan om met de zon mee te fotograferen. Fotografeer je tegen de zon in, dan zorgt dit vaker voor een donkere foto. Foto’s kun je het maken wanneer er een strakblauwe lucht is, want dit zorgt voor meer kleur en leven in de foto.

Zorg voor balans in je foto

Denk goed na over de compositie van de foto. Schuif gerust met wat stoelen, bloemen en planten om een mooi beeld te creëren. Houd er rekening mee dat je voor de mooiste foto’s gebruik moet maken van de gulden snede (opvallende dingen op 1/3 of 2/3 van je beeld plaatsen) en dat je een balans zoekt tussen het aantal dingen die te zien zijn aan de linker- en de rechterkant van je foto.

Wil je nog meer weten over natuur fotograferen? Ook daar hebben we een blog over geschreven!

Lees ook:  De basis van het foto bewerken

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken: beweging en mensen op foto
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken
|
,
foto online
Wat kun je doen met een mooie foto?
|
Tips beginnende fotograaf
Tips voor een beginnende fotograaf
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023