20/05/2022

Foto’s maken tijdens het uiteten in Rotterdam

biefstuk in Rotterdam

Rotterdam is de belangrijkste havenstad gelegen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad is dus enorm belangrijk voor de handel met het buitenland. Echter is er in Rotterdam veel meer te beleven dan slechts een grote haven met containers. Een dagje in Rotterdam is zeker de moeite waard. Maak een stedentrip en bezichtig alle mooie gebouwen of ga een dagje winkelen in het winkelcentrum van Rotterdam. Aan het einde van de dag kun er een goed hapje eten bij een van de vele luxueuze restaurants die te vinden zijn in Rotterdam.

Foto’s maken tijdens een geslaagd dagje uit

Zoals eerder verteld valt er genoeg te beleven in Rotterdam. Je wilt al die bezienswaardigheden natuurlijk het liefst op de foto zetten. Tijdens een stedentrip door Rotterdam kom je langs een hoop fascinerende gebouwen. Denk hierbij aan de markthal, De Maastoren, Het Witte Huis, Het Centraal Station en natuurlijk De Erasmusbrug. Deze gebouwen zijn zeker de moeite waard om vast te leggen op de foto. Ook het eten in een van de vele restaurant is zeker de moeite waard om te fotograferen. De chique restaurants schotelen jou een heus culinair hoogstandje voor. Deze wil je natuurlijk ook vast leggen na een geslaagd dagje Rotterdam.

Tips voor fotograferen van het eten

Het absolute hoogtepunt van een dagje Rotterdam is toch wel het gerecht dat je krijgt voorgeschoteld in een van de vele chique restaurants. Je wilt hier het liefst natuurlijk een foto van maken en deze delen met je vrienden en familie. Wij geven je tips hoe je dit gerecht het beste kunt fotograferen.

De belichting

Allereerst is de belichting natuurlijk belangrijk. Dat kan nog wel eens een dingetje zijn in een restaurant. Om de mooiste foto te kunnen maken heb je natuurlijk licht nodig. Vraag dus of je bij het raam kunt zitten. Mocht dit niet mogelijk zijn of is het al donker buiten? Maak dan gebruik van de verlichting die er aanwezig is in het restaurant.

Gerelateerd Nieuws  Foto's voor de verkoop van je huis

Fotografeer vanuit verschillende hoeken

De beste hoek die je kunt gebruiken voor het fotograferen van eten, is een hoek van 45 graden. Ook van bovenaf kun je je biefstuk in Rotterdam op een goede manier op de foto zetten. Maak je gebruik van allebei deze hoeken, dan komen de foto’s er allemaal vrijwel hetzelfde uit te zien. Daarom is het belangrijk dat je het gerecht ook eens uit andere hoeken fotografeert.

Let op details!

Wanneer je het gerecht van dichtbij fotografeert, is het belangrijk goed te letten op details. Let eerst op of het bord schoon is. Vervolgens kun je kijken of alles goed zichtbaar is.

Ook de omgeving van het bord is belangrijk. Zodra er iets buiten het bord zichtbaar is moet hier op gelet worden. Denk hierbij aan een schoon glas, bestek dat op de juiste positie ligt of een tafelkleed zonder kreukels. Deze details zijn lastig aan te passen wanneer je eenmaal aan de slag bent fotograferen.

Foto bewerken

Wanneer je denkt klaar te zijn met het fotograferen van het gerecht voor je neus, dan kun je beginnen met eten. Het is vanaf nu niet meer mogelijk de perfecte food foto te maken. Echter is het wel mogelijk om de foto’s thuis te bewerken. Zo kun je nog iets spelen met de belichting of de kleuren van de foto.

Recent

Zo maak je charmante foto’s van je work-out

Zo maak je charmante foto’s van je work-out

27/05/2022
Beginnen als fotograaf

Beginnen als fotograaf

17/05/2022
Dentale fotografie bij de tandarts

Dentale fotografie bij de tandarts

14/05/2022
Auto’s fotograferen

Auto’s fotograferen

14/05/2022
Leren rijden in je twenties

Leren rijden in je twenties

04/05/2022

Meer in deze categorie

personal trainer
Zo maak je charmante foto’s van je work-out
|
rijschool breda
Beginnen als fotograaf
|
angst tandarts
Dentale fotografie bij de tandarts
|
© Copyright Foto bewerken online 2022