20/08/2021

Een foto uit laten zien als een schilderij

Je ziet het steeds vaker: een schilderij dat net echt lijkt maar waarvan het toch duidelijk is dat het een foto is. Je ziet bijna niet of het door iemand geschilderd is of niet, zo mooi ziet het uit. Maar dat het een foto is, is wel zeker. Of niet? Inderdaad je ziet bijna het verschil niet meer. Hoe doen mensen dit? Gelukkig is dat niet zo moeilijk en kan iedereen dit. Het enige dat je er voor nodig hebt is een speciale filter. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende apps om foto’s mee te bewerken. Je tekenpop kun je dus in de kast laten liggen, want vanaf nu tover je je foto’s in een handomdraai om in een schilderij. Wij geven je een aantal tips met welke apps jij je foto er uit kan laten zien als een echt schilderij.

Lunapic tovert je foto om tot schilderij

Lunapic is een app dat je voor echt alles kunt gebruiken op het gebied van foto’s bewerken. En het mooie is ook nog dat het een gratis app is. Zeker de moeite waard om eens te proberen dus. Lunapic kent een optie om je foto om te toveren tot een prachtig schilderwerk. Let er wel op dat je foto niet te klein mag zijn. De minimale grootte is 800x480 pixels. Vervolgens ga je naar Filters en kies je voor Harsh Lightning. Dit doe je zodat je foto scherp en duidelijk blijft als je het gaat omzetten. Klik vervolgens op Art en kies een mooie filter. Er zijn veel filters die je kunt gebruiken om je foto als een schilderij te laten lijken. Dus speel er gerust een tijdje mee tot je helemaal tevreden bent. Daarna kun je hem makkelijk opslaan. Print hem uit en hang hem aan de muur.

Deep Arts Effects

Ook deze app laat je je foto’s omtoveren tot een meesterwerk in de kunst. Persoonlijk vinden wij deze een mooier resultaat leveren. Maar het nadeel is dat het een betaalde app is. Er is ook een gratis versie maar dan zit je met een lelijk watermerk op je foto. En dat is natuurlijk altijd zonde. Deze app werkt verder wel heel eenvoudig en je kunt er erg veel mee. Kies een mooie filter uit talloze stijlen die beschikbaar zijn. Met één klik heb je een prachtige foto in schilderijstijl.

Of schilder gewoon zelf

Wil je echt je een mooi eindresultaat? Ga dan niet aan de slag met apps en filters. Nee, dan raden we je aan om toch maar je tekenpop tevoorschijn te halen en al je andere verfspullen. Het is niet alleen leuker, maar geeft ook een mooier resultaat. Ja, zelfs als je niet goed kunt schilderen is een echt schilderij van verf nog altijd mooier dan een omgetoverde foto. Dus waar wacht je nog op, snel aan de slag!

Lees ook:  Twee belangrijke fotobewerkingen voor webdesigners 

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023