02/06/2022

Beginnen met fotograferen

sarms nederland

Wil jij beginnen met fotograferen? Dan ben je hier op het juiste adres want als je wilt beginnen met fotograferen dan gaan wij je op weg helpen.

Je kunt gemakkelijk beginnen met fotograferen, maar als je professioneel aan de slag wilt gaan dan heb je wel wat ervaring nodig. In deze blog gaan we je stap voor stap op weg helpen om te beginnen als professioneel fotograaf.

1. Wat wil je gaan fotograferen?

Voordat we gaan beginnen, moeten we natuurlijk eerst weten wat jij wilt. Het kan zijn dat je het geweldig vind om mensen voor de camera te hebben, mooie portretten of gezinsfoto’s. Maar het kan ook zijn dat jij een passie voor auto’s hebt en deze machines graag wilt vastleggen. Of houdt je meer van natuur of landschappen? Je hoeft uiteraard niet nu al te beslissen waar jij je op gaat focussen, maar een idee ervan is wel handig. Als jij namelijk macro foto’s wilt gaan maken heb je een hele andere lens nodig dan wanneer je landschappen gaat fotograferen.

2. Kies een goede camera

Als beginner is het verstandig om een goede starters camera aan te schaffen. Vaak zitten hier een aantal verschillende lenzen bij en is de camera gebruiksvriendelijk. Voordat je een camera kiest kun je:

 • Kennissen of vrienden vragen wat zij voor camera en lenzen gebruiken en of ze tevreden zijn
  Het is handig om iemand te kennen met ongeveer dezelfde camera, deze personen kunnen je dan gemakkelijk wegwijs geven en uitleg geven over de functies en instellingen.
 • Een cursus volgen
  Je kunt een fotografeer cursus volgen, vraag vooraf welke camera je het beste kunt aanschaffen zodat ze jou tijdens de cursus uitleg kunnen geven over de instellingen
 • Je eigen onderzoek doen
  Als je niemand kent met dezelfde passie en ook geen cursus wilt volgen kun je door middel van google, youtube en social media al een heel eind komen. Bekijk de beste camera’s en de tutorial video’s, maar ook de foto’s die mensen ermee maken.
sarms nederland

3. Bouw je portfolio op

Nu heb je een camera en kun je aan de slag. Ga er lekker op uit en begin foto’s te schieten! Je kunt de volgende dingen doen:

 • Mensen fotograferen
  Het is afhankelijk van wat je leuk vindt om vast te leggen. Je kunt mensen fotograferen die je kent, dan neem je ze mee op pad of zet je ze voor een mooie achtergrond. Je kunt ook evenementen zoals sarms Nederland bezoeken en vragen of je mensen mag fotograferen.
 • Auto’s fotograferen
  Als je echt een auto fanaat bent kun je bekijken welke auto evenementen er in de buurt zijn. Bezoek deze evenementen en maak foto’s van alle auto’s, zo heb je al heel snel een mooi portfolio
 • Natuur fotograferen
  Hiervoor hoef je slechts de natuur in te gaan. Lekker op pad en wandelen in onbekende gebieden kunnen je verassende landschapsfoto’s opleveren.

4. Klanten vinden

Nu jij een mooi portfolio hebt samengesteld tijdens bijvoorbeeld je sarms Nederland evenement, is het tijd om ook klanten te gaan vinden voor je foto’s.

Lees ook:  Tips voor babyfotografie

Dit kun je doen door een online aanwezigheid te creëren, door bijvoorbeeld een social media pagina voor je foto’s op te starten en je portfolio hierop te delen.

Recent

Vrijgezellenfotografie

Vrijgezellenfotografie

26/06/2024
Het belang van watermerken op foto's

Het belang van watermerken op foto's

26/06/2024
De perfecte herenmode voor een fotoshoot

De perfecte herenmode voor een fotoshoot

24/06/2024
Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

06/06/2024
Tips voor het maken van bruiloft foto’s

Tips voor het maken van bruiloft foto’s

05/06/2024

Meer in deze categorie

reclame
Zo ontwerp je opvallende reclame
|
,
Interieurfotografie
Handige interieurfotografie tips voor beginners
|
, ,
marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
© Copyright Foto bewerken online 2024