24/01/2022

6 tips om kleding te fotograferen

black bananas

Wil je kleding verkopen? Dat kun je tegenwoordig makkelijk zelf. Neem de tijd voor het maken van goede foto’s, want zo heb je je outfits binnen no time verkocht.

Maak meerdere foto’s

Better safe than sorry: maak meerdere foto’s van de kledingstukken. Zo zit er altijd wel een goede bij. Varieer in je perspectief en aangezicht. Maak foto’s van zowel de voor- als de achterkant van je Black Bananas kleding

Maak foto’s tegen een egale achtergrond

Een te drukke achtergrond leidt af van het item zelf. Kies daarom voor een egale achtergrond die een beetje contrasteert met de kleding. Neem bijvoorbeeld een wit doek waar je de kleding op kunt leggen. Als je werkt met een model, maak dan foto’s tegen een witte of zwarte achtergrond.

Gebruik een model

Je kunt foto’s maken zonder model, bijvoorbeeld op de grond of aan een kledinghanger. Mensen krijgen echter een duidelijker beeld van de pasvorm wanneer er een echt model aan te pas komt. Maak er een leuke fotoshoot van met vrienden en vriendinnen of schakel een model in wanneer je een webshop runt. Heb je een webshop? Lees dan ook onze blog met 6 tips voor het kiezen van foto's voor jouw website.

Maak foto’s van details

It’s all in the details. De afwerkingen van een Black Bananas trui zorgen er vaak voor of deze vaak wordt verkocht of juist niet. Dit geldt voor bekende merken en dat geldt ook voor jouw vintage items. Staat er een klein printje op de mouw? Dan moet je hier zeker op inzoomen.

Uitpakken met meerdere kledingstukken van Black Bananas

Uiteraard is het belangrijk om alle afzonderlijke items duidelijk te fotograferen. Het kan een toegevoegde waarde zijn om een complete outfit samen te stellen en te stylen. Hiermee verkoop je niet alleen het ene item snel, maar ook de bijbehorende broek of schoenen. Denk dus bij het maken van de foto’s dat je een keer wat afstand neemt om de hele outfit vast te leggen.

Geüpload op sociale media? Plaats er linkjes bij

Als je een eigen webshop hebt, is het belangrijk om promotie te maken op social media kanalen zoals Facebook en Instagram. Misschien geven we je bij deze een overbodige tip, maar we doen het toch: plaats linkjes van je website bij jouw outfits. Zo kunnen mensen in een handomdraai de kleding bestellen. Doe je dat niet, dan moeten mensen zelf speuren en dan haken ze vaak af.

Lees ook:  6 tips voor het kiezen van foto’s voor jouw website

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken: beweging en mensen op foto
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken
|
,
foto online
Wat kun je doen met een mooie foto?
|
Tips beginnende fotograaf
Tips voor een beginnende fotograaf
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023