10/09/2021

6 tips voor het kiezen van foto’s voor jouw website

Wanneer je begint met het maken van een eigen website, wil je natuurlijk dat deze er goed uit ziet. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de afbeeldingen. De foto’s zorgen voor een goede uitstraling en zorgt ervoor dat de interesse van bezoekers wordt gewekt. Maar waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van de beste foto’s? in dit artikel geven wij jou 6 tips bij deze keuze.

Kleur van je foto’s

Kleurgebruik is bepalend voor een goede of slechte website. Het gebruik van de juiste foto’s is hier ook belangrijk bij. Op een website staat een foto niet op zichzelf. Hij moet altijd passen bij de rest van de website. Ook de kleuren moeten passen bij het kleurenschema van jouw website.

Het verstandigste is om neutrale kleuren mee te nemen in het kleurenschema van je website. Bijvoorbeeld: wit, zwart en enkele grijstinten. Dit zorgt ervoor dat de meeste kleuren die zijn terug te vinden in de foto’s makkelijk toe te voegen zijn aan de website.

Wanneer je gebruik maakt van felle, opvallende kleuren, dan kan dit snel afsteken op je kleurenschema. Dit zorgt ervoor dat je maar een beperkt aantal foto’s kunt gebruiken op jouw site.

Achtergrondkleur

Door het kiezen van de juiste achtergrondkleur, bij een bepaalde pagina, zorg je ervoor dat de foto het beste tot zijn recht komt. Zo kun je ervoor zorgen dat de foto naar voren springt, of juist mooi overloopt bij de rest van de pagina. Door een foto, met witte of lichtgrijze tinten, te plaatsen op een pagina met een donkere kleur zorg je ervoor dat deze goed op elkaar afsteken.

De juiste foto’s voor je bezoekers

Tijdens het maken van foto’s, maak je vaak meerdere foto’s van hetzelfde object. Net zolang, totdat je denkt dat je de perfecte foto hebt gemaakt. Alleen de beste foto’s zullen interessant zijn voor je bezoekers.

Wees daarom streng bij het kiezen van de perfecte foto’s voor je website. Foto’s plaatsen die net niet goed genoeg zijn, is vaker een slecht idee. Je weet dat je de foto later nog wilt vervangen voor een betere, maar de bezoekers van de website weten dit niet. Mocht je hier advies bij nodig hebben, kan webdesign Veldhoven je helpen bij de keuze voor de beste foto’s voor op je site.

Maak georganiseerde blokken

Wil je een website maken met veel foto’s, dan trek je snel de aandacht van de bezoekers. Zorg ervoor dat je bezoekers graag op de pagina blijven. Er zijn ten slotte maar weinig bezoekers die het fijn vinden om door een pagina te scrollen, waar 100 verschillende foto’s door elkaar staan. Zorg daarom voor een goed gestructureerde blokken, waar 10 blokken zijn te zien, met een bepaald thema. Elk blok toont zijn eigen verhaal.

Daarom kun je het beste de foto’s verdelen in kleinere verzamelingen. Maak je bijvoorbeeld foto’s tijdens een rondreis door verschillende landen. Plaats dan alle foto’s uit datzelfde land in een blok.

Gebruik kleine bestanden

Wanneer je gebruik maakt van grote afbeeldingen, zal je website ook een stuk langzamer zijn. Zorg er daarom voor dat je niet te grote bestanden plaatst. Dit is ten slotte fijner voor jouw bezoekers.

Lees ook:  6 tips om kleding te fotograferen

Zoek daarom naar een middenweg tussen een niet te grote afbeelding, maar zorg er wel voor dat de afbeelding van goede kwaliteit is. Dit is fijn voor je bezoekers en zorgt ook nog eens ervoor dat zoekmachines jouw website interessant vinden.

Alternatieve beschrijvingen voor de zoekmachine

Door gebruik te maken van alternatieve beschrijvingen te plaatsen bij een afbeelding, zorg je ervoor dat zoekmachines beter begrijpen wat er op de afbeelding te zien is. Dit zegt vaak ook weer iets over de website, waar de afbeelding op te vinden is.

Zo leert een zoekmachine, bij welke zoekopdrachten, de foto of de pagina een goed resultaat is. Alternatieve beschrijvingen zorgen er dus voor dat jouw website beter gevonden wordt. Beschrijf dus altijd een paar woorden die op de foto te zien zijn. Of gebruik synoniemen voor wat er te zien is.  

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken: beweging en mensen op foto
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken
|
,
Voetfoto's onlyfans
De Complete Gids voor het Verkopen van Voetfoto's op OnlyFans
foto online
Wat kun je doen met een mooie foto?
|
© Copyright Foto bewerken online 2023