27/05/2022

Zo maak je charmante foto’s van je work-out

personal trainer

Foto’s van een sportsessie zijn nou niet de meest charmante, laten we daar maar gewoon eerlijk over zijn. Je zweet, je ziet er moe uit en je haar hangt slap. Met een paar handige tips sta jij toch nog leuk op een foto tijdens een sportevenement of de promotiefoto’s van je lokale sportclub.

Gedeelde smart is halve smart

Dit is een soort afleidingsmanoeuvre en stiekem nog een leuke ook. Zorg dat je met een ander sportmaatje op de foto gaat tijdens de shoot. Goed, het zweet is nog altijd te zien, maar wanneer je samen op de foto gaat kun je elkaar even oppeppen om ‘cheese’ te zeggen met een vrolijke glimlach.

Maak de foto’s vóór het sporten

Wanneer je personal trainer promotiefoto’s wilt maken voor zijn sportschool, kun je van tevoren ook afspreken om deze te maken voor het sporten. Zo weet je zeker dat je er nog fris en fruitig uitziet. Het kan wel een goed idee zijn om alvast een paar minuutjes wat oefeningen te doen zodat op de foto’s toch een beetje te zien is dat er gesport wordt. Een sportieve foto zonder één druppeltje zweet of een rode blos is nu ook niet bepaald geloofwaardig.

Actiefoto’s

Actiefoto’s spreken natuurlijk het meest tot de verbeelding. Maak dan ook foto’s waarop je écht in beweging bent en niet de beweging in scéne zet. Dat zie je namelijk. Uiteraard mag je dan wel iets langzamer fietsen of lopen. De échte work out komt later wel.

personal trainer

Kleding

Kleding kan ook bepalend zijn of je foto er goed uitziet. Wanneer er gefotografeerd wordt staat het vaak mooier als je kleding goed aansluit op je lichaam. Een wijde joggingbroek en hoodie zijn comfortabel, maar niet geschikt voor een sportfotoshoot. En trouwens, in zo’n hoodie ga je ook nog eens sneller zweten en dat wil je juist niet. Doe je de shoot voor een sportschool? Bespreek dan ook met je personal trainer welke outfit het best bij het imago van de sportschool past.

Bereid je goed voor

Je moet je sowieso altijd goed voorbereiden op een sportsessie. Wanneer je je goed hebt voorbereid, zul je dat ook terug zien op de foto’s. Eet bijvoorbeeld gezond (groente en fruit) en drink voldoende water. Door een goede bodem houd je het sporten langer vol en zie je dus een stuk fitter uit op foto’s. Een goede personal trainer kan je hierin goed adviseren.

Lees ook:  Hoe maak je een goede progressiefoto?

Recent

Vrijgezellenfotografie

Vrijgezellenfotografie

26/06/2024
Het belang van watermerken op foto's

Het belang van watermerken op foto's

26/06/2024
De perfecte herenmode voor een fotoshoot

De perfecte herenmode voor een fotoshoot

24/06/2024
Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

Wat moet je vermijden bij het maken van een pasfoto

06/06/2024
Tips voor het maken van bruiloft foto’s

Tips voor het maken van bruiloft foto’s

05/06/2024

Meer in deze categorie

foto’s in Dordrecht
De mooiste plekken in Nederland om foto’s te maken
|
,
E-commerce
Hoe fotobewerking je E-commerce succes kan versnellen
macrofotografie beginnen fiets tracker
3 Tips om te beginnen met macrofotografie
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2024