27/05/2022

Zo maak je charmante foto’s van je work-out

personal trainer

Foto’s van een sportsessie zijn nou niet de meest charmante, laten we daar maar gewoon eerlijk over zijn. Je zweet, je ziet er moe uit en je haar hangt slap. Met een paar handige tips sta jij toch nog leuk op een foto tijdens een sportevenement of de promotiefoto’s van je lokale sportclub.

Gedeelde smart is halve smart

Dit is een soort afleidingsmanoeuvre en stiekem nog een leuke ook. Zorg dat je met een ander sportmaatje op de foto gaat tijdens de shoot. Goed, het zweet is nog altijd te zien, maar wanneer je samen op de foto gaat kun je elkaar even oppeppen om ‘cheese’ te zeggen met een vrolijke glimlach.

Maak de foto’s vóór het sporten

Wanneer je personal trainer promotiefoto’s wilt maken voor zijn sportschool, kun je van tevoren ook afspreken om deze te maken voor het sporten. Zo weet je zeker dat je er nog fris en fruitig uitziet. Het kan wel een goed idee zijn om alvast een paar minuutjes wat oefeningen te doen zodat op de foto’s toch een beetje te zien is dat er gesport wordt. Een sportieve foto zonder één druppeltje zweet of een rode blos is nu ook niet bepaald geloofwaardig.

Actiefoto’s

Actiefoto’s spreken natuurlijk het meest tot de verbeelding. Maak dan ook foto’s waarop je écht in beweging bent en niet de beweging in scéne zet. Dat zie je namelijk. Uiteraard mag je dan wel iets langzamer fietsen of lopen. De échte work out komt later wel.

personal trainer

Kleding

Kleding kan ook bepalend zijn of je foto er goed uitziet. Wanneer er gefotografeerd wordt staat het vaak mooier als je kleding goed aansluit op je lichaam. Een wijde joggingbroek en hoodie zijn comfortabel, maar niet geschikt voor een sportfotoshoot. En trouwens, in zo’n hoodie ga je ook nog eens sneller zweten en dat wil je juist niet. Doe je de shoot voor een sportschool? Bespreek dan ook met je personal trainer welke outfit het best bij het imago van de sportschool past.

Bereid je goed voor

Je moet je sowieso altijd goed voorbereiden op een sportsessie. Wanneer je je goed hebt voorbereid, zul je dat ook terug zien op de foto’s. Eet bijvoorbeeld gezond (groente en fruit) en drink voldoende water. Door een goede bodem houd je het sporten langer vol en zie je dus een stuk fitter uit op foto’s. Een goede personal trainer kan je hierin goed adviseren.

Lees ook:  Hoe maak je een goede progressiefoto?

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

ongedierte herkennen
Hoe je ongedierte kunt herkennen
|
,
Voetfoto's onlyfans
De Complete Gids voor het Verkopen van Voetfoto's op OnlyFans
Basisprincipes fotografie
De basisprincipes van fotografie
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023