20/11/2021

Verschillende tips voor foodfotografie

Foodfotografie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de fotografie wereld. Wie wel eens naar een restaurant gaat, weet dat het eten vaak mooi gepresenteerd wordt. Misschien maak je zelf ook wel eens iets, wat je later weer fotografeert. Of misschien werk je wel als fotograaf en heb je dagelijks met foodfotografie te maken. In welke van deze groepen je ook valt, er zijn foodfotografie tips voor iedereen.

Scherptediepte

Over het algemeen is vaak het doel van foodfotografie om mensen te overtuigen het eten te kopen of om mensen naar het restaurant te trekken. Het is daarom wel belangrijk dat je de focus in je foto op het juiste onderwerp legt. Om welk ingrediënt draait het nu echt? Ga je bijvoorbeeld franse worstjes fotograferen en draait het hier ook om, dan moeten deze wel in goed beeld komen. Zorg dus dat alle aandacht naar dat punt toegaat en leg alleen het hoogstnodige op de tafel.

Kleur

De kleur is ook heel belangrijk, dit maakt je foto of juist niet. Kleur is dan ook een handig middel om je eten er aantrekkelijker uit te laten zien. Je kunt dit in Photoshop zelf instellen met de witbalans. Natuurlijk is het wel handig als je tijdens het fotograferen van bijvoorbeeld die franse worstjes let op de kleurcontrasten. Dat scheelt je een hoop werk achteraf.

Gerelateerd Nieuws  Je foto’s verkopen

Belichting

Een heel belangrijk punt: de belichting. Gebruik bij voorkeur alleen zacht licht of diffuus licht. Je kunt hiervoor een daglichtlamp gebruiken met een witte paraplu. Eventueel kun je een reflectiescherm gebruiken, dan kun je de schaduwen oplichten. Speel met de belichting en kijk hoe het licht het beste op bijvoorbeeld je franse worstjes valt.

Garnering

Door een garnering te gebruiken op je gerecht kun je de foto iets extra’s meegeven. Als het gerecht bijvoorbeeld fruit bevat kun je stukken van het betreffende fruit in de achtergrond plaatsen. Bij een kom soep kun je dan bijvoorbeeld weer kruiden gebruiken. Let er wel op dat de aandacht bij je gerecht blijft.

Actie

Bij foodfotografie kun je ook experimenteren met actie. Een actiefoto heeft vaak net wat meer impact dan een normale foto. Je maakt de foto op deze manier aantrekkelijk om te bekijken. Een pasta wordt aantrekkelijker als je ook een vork ziet en een glas wijn zal nog verleidelijker zijn wanneer het op de foto in het glas wordt geschonken.

Recent

Leren rijden in je twenties

Leren rijden in je twenties

04/05/2022
Je foto’s verkopen

Je foto’s verkopen

02/05/2022
Op voor je rijbewijs!

Op voor je rijbewijs!

28/04/2022
Wat maakt een goed fotoalbum?

Wat maakt een goed fotoalbum?

22/04/2022
Alles over branding

Alles over branding

19/04/2022

Meer in deze categorie

autorijschool sassenheim
Leren rijden in je twenties
|
amazon EAN code
Je foto’s verkopen
|
rijschool Breda
Op voor je rijbewijs!
|
© Copyright Foto bewerken online 2022