20/12/2022

Bijzondere trouwfoto’s: zo maak je die

BIJZONDERE TROUWFOTO’S

Jaarlijks trouwen bijna vijftig duizend koppels. De kans hierbij is groot dat veel koppels niet tevreden zijn met hun foto’s. Dat is eerlijk gezegd ook niet zo heel erg gek, een trouwdag is namelijk ontzettend druk en hectisch. Om hierbij ook nog eens de perfecte foto’s te maken, kost veel moeite. Überhaupt zijn er veel mensen die het niet leuk vinden om gefotografeerd te worden, omdat ze waarschijnlijk zelf vinden dat ze niet fotogeniek zijn. Daarom staan in dit artikel de beste tips om toch te zorgen voor die bijzondere trouwfoto’s.

Je gevoel is leidend

Je trouwt maar één keer, althans dat doen veel mensen, daarom moet je ervoor zorgen dat alles gevoelsmatig klopt. Het moet namelijk je mooiste dag ooit worden. En mocht je dan een fotograaf de gehele dag in je buurt hebben waarmee je het niet kunt vinden, dan kun je de hoogste kwaliteit foto’s ook wel vergeten. Je moet je namelijk comfortabel voelen bij een trouwfotograaf. Op die manier komen ook de oprechte glimlachen tevoorschijn, en krijg je dus mooiere foto’s. Zorg ook dat je een fotograaf hebt die kan omgaan in de bruiloft. Mocht je bijvoorbeeld een klassieke trouwerij hebben, dan moeten de foto’s dat ook uitstralen!

Licht is de bepalende factor

Zorg ervoor dat je een fotograaf hebt die weet hoe je om moet gaan met het licht. De prachtige bruidsjurk moet natuurlijk wel volledig benut worden, het is zonde om daar niets mee te doen. Wel is het daarbij niet de bedoeling dat je de hele dag in het felle zonlicht staat, het moet een beetje van beide zijn. Mocht je net een slechte dag hebben wat betreft het weer, dan is het ook geruststellend om een fotograaf te hebben die niet in de stress schiet, maar direct naar oplossingen zoekt!

Vraag naar eerdere bruidsreportages

De kleine spontane momenten, die zijn prachtig om op camera te hebben. Jammer genoeg is niet elke fotograaf daar even goed in. Een manier om daar achter te komen is om vooraf te vragen of je de eerder gemaakte foto’s, van andere bruiloften mag inzien. Hierdoor krijg je direct een beeld wat er allemaal gedaan kan worden, en wat dus de persoonlijke touches zijn van de fotograaf.

Verschillende plekjes

Ontzettend mooi is het om een collega te hebben met daarin een verhaal. Zonder dat iemand het uitlegt of dat er tekst bij staat moet je kunnen zien wat er gebeurd. Hierbij is het belangrijk om niet de hele dag op één locatie gefotografeerd wordt. Dan is het verhaal namelijk heel magertjes. Wissel daarom af van plekken waar veel schaduw is met lichte plekken naar iets drukkere locaties. Doe dit overigens wel natuurlijk. Laat het niet leidend zijn in de dag!

Lees ook:  3 tips voor foto's van je huisdier

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

ongedierte herkennen
Hoe je ongedierte kunt herkennen
|
,
Voetfoto's onlyfans
De Complete Gids voor het Verkopen van Voetfoto's op OnlyFans
Basisprincipes fotografie
De basisprincipes van fotografie
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023