12/09/2023

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken: beweging en mensen op foto

Cocktails, mixdranken en andere drankjes zijn vaak niet alleen dat; ze zijn kunstwerken in een glas. Het vastleggen van de prachtige esthetiek van cocktails op foto's kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste tips en trucs kun je verbluffende foto's maken die de schoonheid van je drankjes laten zien. In dit artikel delen we handige tips om foto's van drankjes te maken die je vrienden zullen verbazen op sociale media.

Let op de kleuren

Zoete gin heeft een schattige roze kleur, die je goed op beeld moet laten uitkomen. Bailey’s daarentegen heeft juist die kenmerkende romige kleur, die hem eigen is. Welke kleur je drankjes ook hebben, zorg ervoor dat de achtergrond een contrasterende kleur bevat om meer nadruk te leggen op je drankje. Match ook de gebruikte props met de kleuren van je drankje. Gebruik bij cocktails bijvoorbeeld het benodigde gerei dat nodig is om de cocktail te maken.

Decoratie erbij

Alleen zo’n drankje op een tafel is ook maar saai en bovendien allesbehalve uniek. Een foto bevat meer dan alleen het ontwerp; het behoeft ook aankleding. Decoratie zorgt voor diepte in de foto. Je kunt ook in plaats van decoratie mensen in je foto plaatsen met bijvoorbeeld het drankje in de hand. Dit creëert extra beleving.

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken: contrasterende achtergrond en gerei

Alles moet schoon zijn

Wanneer jij die perfecte foto wil schieten, wil je niet dat er nog vingerafdrukken, melk of siroop aan het glas te zien is. Wees voorzichtig met het inschenken en het garneren van je drankje. Morsen kan echter altijd. Neem dan de tijd om even je glas schoon te maken.

Licht is van belang; ook bij drankfoto’s

Licht is altijd bij fotografie van belang. Natuurlijk daglicht is hierbij het beste licht. Zoek dus altijd een plek uit, waar je je drankje in daglicht kan neerzetten. Wanneer je een foto in de avond van een drankje wil maken, dan kun je ook studioverlichting gebruiken. Let wel op de schaduwen die hiermee kunnen ontstaan. Kijk ook naar het type licht. Gelig licht past niet mooi bij foto’s van drankjes, omdat het een vertekenend beeld geeft.

De juiste glazen

Je kunt niet een foto maken van een cocktail, die geschonken wordt in een plastic beker. Wanneer je jouw drankje inschenkt, moet je bewust voor bijpassend glaswerk kiezen. Wanneer je uit huis een drankje neemt, dan worden drankjes vaak al op een bijzondere manier geserveerd om die reden. Maak je zelf drankjes klaar, zoek dan van tevoren uit welke glazen hierbij geschikt zijn.

Beweging is ook mooi

Hoe iemand of jijzelf het drankje maakt, is ook bijzonder en vaak smakelijk om vast te leggen. Beweging terug laten komen in een foto is uniek en uitdagend. Bepaal hiervoor waar de focus op moet liggen. Stel de sluitertijd, het diafragma en de ISO goed in. Gebruik een statief, zodat je niet beweegt zelf en de foto verpest. En schiet bovenal veel foto’s, want de perfecte actiefoto ontstaat vaak uit een gelukstreffer.

Vond je deze blog leerzaam? Lees dan ook deze leuke teksten over tips voor beginnende fotografen of tips om de perfecte foto van je huis te maken.

Lees ook:  Verschillende soorten beveiligingstags bij verpakkingen van camera’s

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023
Verschillende soorten beveiligingstags bij verpakkingen van camera’s

Verschillende soorten beveiligingstags bij verpakkingen van camera’s

11/08/2023

Meer in deze categorie

horecafotografie
Horecafotografie: hier moet je op letten
|
een stoel die alleen is en wordt gezien als eenzaamheid
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?
|
natuur bos
5 tips om te beginnen met natuurfotografie
|
© Copyright Foto bewerken online 2023