13/09/2023

Hoe je ongedierte kunt herkennen

ongedierte herkennen

Tijdens het schieten van het perfecte plaatje wil je natuurlijk een zo schoon mogelijke achtergrond. Als je tijdens het schoonmaken te maken krijgt met ongedierte is dat natuurlijk heel vervelend. Ook als je in de buitenwereld bijzondere foto’s wilt maken is ongedierte misschien ongewenst. In deze blog informeren wij jou hoe je ongedierte kunt herkennen.

Spinnen

Spinnen zijn geen insecten, terwijl je dat wel zou denken. Spinnen hebben acht poten, waardoor ze onder de spinachtigen familie vallen. Technisch gezien kun je een spin dus niet zien als ongedierte. Spinnen kunnen zelfs goed zijn om muggen en andere insecten op te eten. Toch zijn deze enge beestjes vaak ongewenst. Zie hier producten om spinnen te verjagen.

Mieren

Deze kleine, vaak zwarte, insecten komen bijna alleen maar voor in grote groepen. Een mier kun je makkelijk herkennen aan het driedelige lijf: een hoofd, een borststuk en het achterste gedeelte. Als je een lijn ziet waarin een mierenkolonie loopt, dan is er waarschijnlijk een mierennest in de buurt.

Bedwantsen

Bedwantsen zijn kleine, platte insecten die zich voeden met het bloed van mensen en dieren. Dit ongedierte is vooral te vinden in bedden van hotelkamers. Een bedwants herken je vaak pas nadat ze je gebeten hebben. Als ze je gebeten hebben is dit niet het einde van de wereld. Na een beet krijg je een bultje dat jeukt. Dit bultje zal vanzelf weer weggaan. Als je terug bent van je vakantie is het belangrijk om kleding en/of beddengoed warm te wassen en goed te strijken. Mocht je toch erna nog bedwantsen ontdekken in je huis, bel dan direct een bedrijf dat ongedierte bestrijdt.

Kakkerlakken

Bij deze nachtinsecten wordt vaak gedacht aan vuil en ziekte. Dit klopt ook, omdat ze makkelijk bacteriën, schimmels en ziektekiemen verspreiden. Ze hebben een plat, ovaal lichaam, lange voelsprieten aan hun kop en hebben vaak een lichtbruine kleur. Kakkerlakken zijn in de avond actief. Zodra je eentje al aantreft, is het belangrijk om meteen in actie te komen.

Muizen en ratten

Deze viervoeters zijn voor vele een hele grote nachtmerrie om tegen te komen. Niet alleen zijn ze heel erg vies, maar ook bijten ze door kabels heen. Ook brengen ze schade aan andere eigendommen. Houd je camera apparatuur weg bij deze beesten.

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn kleine, zilverachtige insecten die graag in vochtige omgevingen verblijven, zoals badkamers en kelders. Je kunt ze herkennen aan hun golvende beweging. Ze kunnen papier, behang en ook kleding beschadigen.

Tips om je foto apparatuur veilig op te bergen voor ongedierte

Hierbij nog een aantal tips om je apparatuur veilig op te bergen zonder dat je last gaat hebben van ongedierte.

  • Bewaar je apparatuur op een droge, koele plek. Op deze manier trek je geen zilvervisjes en kakkerlakken aan die graag naar vochtige ruimtes gaan.
  • Kijk of er in de buurt van jouw apparatuur een voedselbron ligt en verwijder deze eventueel.
  • Soms kunnen natuurlijke vijanden helpen om ongedierte op afstand te houden, denk aan planten waar ze niet van houden.
  • Heeft al het bovenstaande niet geholpen, zoek dan professionele hulp. 
Lees ook:  Wat maakt een goed fotoalbum?

Als je toch ongedierte op de foto hebt staan en wil je deze weghalen? Bekijk hier hoe je deze uit de foto kan bewerken.

Recent

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023
Verschillende soorten beveiligingstags bij verpakkingen van camera’s

Verschillende soorten beveiligingstags bij verpakkingen van camera’s

11/08/2023

Meer in deze categorie

Voetfoto's onlyfans
De Complete Gids voor het Verkopen van Voetfoto's op OnlyFans
Basisprincipes fotografie
De basisprincipes van fotografie
|
,
Tips beginnende fotograaf
Tips voor een beginnende fotograaf
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023