09/09/2021

Foto’s bewerken

Het bewerken van foto’s is tegenwoordig heel normaal. We willen natuurlijk dat de foto er mooi en aantrekkelijk uitziet, zoals je verwacht had. Echter is een foto maken niet meteen goed. Na een foto te hebben gemaakt is die meestal niet meteen, zoals gewenst. Een foto bewerken is dan ook heel normaal. Dit kan op een gemakkelijke wijzen, maar ook op een iets moeilijkere manier. Een simpele aanpassing kan bijvoorbeeld een uitsnede zijn op het toevoegen van een bepaalde filter of kleuren. Hier zijn heel veel verschillende programma’s voor beschikbaar.

Foto’s maken

Het maken van een goede professionele foto is niet heel makkelijk. Het licht moet goed zijn, de foto moet recht of juist scheef zijn, de compositie moet goed zijn en je moet de juiste modus hebben. Oftewel echt verstand van de camera moet je hebben als fotograaf. De fotograaf moet zich daarnaast ook nog kunnen aanpassen aan de omgeving. Is het licht buiten dan heb je waarschijnlijk geen flits persé nodig, maar bij donker licht bijvoorbeeld wel. Wil je ook de perfecte foto voor Instagram? Lees dan ook de 10 tips voor de perfecte foto van Instagram.

Verschillende prijzen

Het bewerken van een foto door een ander kost vaak geld. Dit kan heel erg verschillen per persoon/bedrijf, die de foto gaat aanpassen. Wat zijn jouw verwachtingen en wat moet er allemaal gebeuren? Als je alleen de foto zou meegeven en alleen zou vragen om de foto te bewerken, dan zou je beslist diverse resultaten krijgen. De een vind namelijk dat een uitstekend haartje weg moet en de ander niet. De prijzen zijn vanaf 10 euro tot wel 250 euro per foto. Dit ligt puur aan een aantal zaken, zoals bijvoorbeeld het programma die ze gebruiken, de ervaring die ze hebben en de hoeveelheid die ze moeten bewerken.

Animatievideo laten maken

Door gebruik te maken van meerdere foto’s, die achterelkaar zijn genomen is het heel gemakkelijk om daar een animatievideo van te laten maken. Een animatie video maken doe je door de verschillende beelden/ foto’s achterelkaar af te laten spelen. Dit moet wel op een hoog tempo, zodat je er een vloeiende beweging in ziet. Echter heb je voor een wat langere animatievideo heel veel foto’s of beeldmateriaal nodig. Een animatievideo laten maken kost daarom ook veel tijd. Ook moeten de beelden hiervoor in dezelfde positie en hoogte zijn genomen. Anders krijg je namelijk verspringing in de video en dat ziet er niet vloeiend en natuurlijk uit in versneld beeld.

Gerelateerd Nieuws  Tips om een echte autofotograaf te worden

Recent

Zwangerschapsfoto’s laten maken

Zwangerschapsfoto’s laten maken

15/08/2022
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

08/07/2022
Reportagefotografie tips

Reportagefotografie tips

07/07/2022
Bloemen fotograferen in de achtertuin

Bloemen fotograferen in de achtertuin

07/07/2022
Niet alles los je op met fotobewerking 

Niet alles los je op met fotobewerking 

02/07/2022

Meer in deze categorie

Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
pechhulp tilburg
Reportagefotografie tips
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2022