02/11/2021

5 tips voor interieurfotografie

Interieurfotografie is een vak apart. Of u nu uw huis te koop wilt gaan zetten of als u nu eenmaal graag uw interieur wilt showen. De juiste foto’s van uw interieur kunnen ervoor zorgen dat uw huis in het beste licht wordt gezet. Echter komt er van alles kijken bij de juiste interieurfotografie. Denk aan de juiste camera, het juiste licht, et cetera. Hieronder leest u vijf tips om de beste foto’s te maken van uw interieur.

Tip 1: De juiste benodigdheden

Voordat u begint met fotograferen, is het belangrijk om de juiste benodigdheden te hebben. Voor interieurfotografie zijn de volgende benodigdheden van belang: een statief, een groothoeklens en een telelens.

Tip 2: Gebruik het juiste licht

Voor goede fotografie is het juiste licht erg belangrijk. Het is daarom bij interieurfotografie belangrijk om vooral met daglicht te fotograferen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar welk licht er nog meer in de ruimte is. Is er bijvoorbeeld sfeerverlichting in de woonkamer? Overweeg om deze dan aan te laten tijdens het fotograferen. Kijk vooral eerst naar hoe het eruit ziet op foto. Zorgt die ene lamp net voor die goede sfeer? Laat hem dan vooral aan!

Tip 3: Fotografeer het juiste

Wanneer uw huis bijvoorbeeld door een moderne architect is ontworpen, wilt u dit natuurlijk ook zo mooi mogelijk over laten komen. Een huis met een moderne architectuur komt bijvoorbeeld het best naar voren met veel foto’s van de hele ruimte. Een druk interieur is wellicht meer gebaat bij close-upfoto’s.

Tip 4: Styling

Bij interieurfotografie wilt u zo weinig mogelijk afgeleid worden door bijvoorbeeld accessoires et cetera. Zeker bij bijvoorbeeld een huis dat is ontworpen door een moderne architect. Hierbij is less is more. Hierdoor komt uw interieur het beste over. Maak altijd eerst een foto en kijk dan wat er stoort. Hierna springt dat ene voorwerp er vast vanzelf uit.

Tip 5: Houding van de camera

Probeer altijd uw camera recht te houden. Dit is vooral van belang als u uit de hand schiet. Bovendien is het belangrijk uw camera niet omhoog of omlaag proberen te houden. Echter zijn er altijd uitzonderingen. Kijk wat er past bij uw eigen interieur. Passen schuine foto’s toch? Overweeg dit dan toch.

moderne architect
Lees ook:  Wat maakt een goed fotoalbum?

Recent

De kracht van foto's

De kracht van foto's

12/09/2022
Zwangerschapsfoto’s laten maken

Zwangerschapsfoto’s laten maken

15/08/2022
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

08/07/2022
Reportagefotografie tips

Reportagefotografie tips

07/07/2022
Bloemen fotograferen in de achtertuin

Bloemen fotograferen in de achtertuin

07/07/2022

Meer in deze categorie

fotoalbum maken
De kracht van foto's
|
,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2022