02/11/2021

Zo maak je de beste foto’s van je interieur

Als je je woning wilt verkopen, moeten er foto’s gemaakt worden. Je wilt natuurlijk dat potentiële kopers een goede indruk krijgen van je huis. Met de volgende trucjes worden de mensen net zo verliefd op je woning als jij.

Heuvellandschap of kubistische woning? Ook buiten fotograferen

Eerlijk is eerlijk: aan een woning is altijd wel wat te verbouwen of te veranderen als hij nog niet helemaal jouw smaak is. Dingen die minder snel zullen veranderen zijn de buitenkant van je huis en de locatie. Woon je in een heuvelachtig landschap? Maak daar ook een paar mooie foto’s van. Ziet je woning er sprookjesachtig uit of is het een strakke kubistische woning? Door dit duidelijk in beeld te brengen weet je zeker dat de mensen naar jouw soort woning op zoek zijn. Grotere kans dat zij ook uiteindelijk een bod uitbrengen.

Juiste positie

Het maakt een groot verschil hoe je foto’s maakt. Door van de mooiste plekjes een foto te maken, bijvoorbeeld van de mooie open haard, worden de blikvangers in je huis extra benadrukt. Daarbij is het ook van belang welke positie je deze foto’s maakt. Vanuit een hoek kun je bijvoorbeeld meer van de ruimte laten zien dan als je recht tegenover een muur staat. In de kunstwereld zorgt de zogenoemde ‘gulden snede’ voor meer dynamiek in een schilderij. Plaats de blikvangers dus niet in het midden van je foto, maar op één derde of twee derde van het totaalplaatje. De hoogte waarop je de foto neemt in je kubistische woning is ook belangrijk. Hoe lager, hoe groter de kamer oogt. Neem bijvoorbeeld de foto lager dan jouw eigen blikveld en kijk wat het verschil is. Lager dan een meter onder je blikveld moet je echter ook weer niet gaan, want dan gaat het onnatuurlijk uitzien.

Camera-instellingen

Behalve de juiste compositie heb je natuurlijk ook de juiste instellingen nodig, zodat de ruimtes in je kubistische woning duidelijk op de foto staat. Als je een overzichtsfoto van een ruimte wilt maken kun je het best werken met een kleiner diafragma. Maak je foto’s van specifieke onderdelen, dan kun je voor een instelling kiezen waarbij je de achtergrond iets minder scherp is, waardoor dat ene item beter naar voren komt. Daglicht is voor interieurfoto’s het mooist en natuurlijkst.

kubistische woning
Lees ook:  Hoe maak je de perfecte foto's van eten?

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

ongedierte herkennen
Hoe je ongedierte kunt herkennen
|
,
Voetfoto's onlyfans
De Complete Gids voor het Verkopen van Voetfoto's op OnlyFans
Basisprincipes fotografie
De basisprincipes van fotografie
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023