18/06/2018

Verschil tussen oude camera en nieuwe camera

De ontwikkelingen op het gebied van camera's hebben de laatste jaren niet stilgestaan. Camera's bestaan er al meer dan 100 jaar. Vroeger had je alleen zwart/wit camera's. Tegenwoordig heb je allerlei soorten camera's. De meeste camera's vind je tegenwoordig op smartphones. De ene ontwikkeling volgt de ander in rap tempo op. De camera's van nu zijn veel beter dan die van vroeger! De kwaliteit van de foto's is veel hoger geworden. Daarbij zijn de camera's een stuk kleiner en lichter geworden.

Hoe groot is het verschil tussen oude camera's en de nieuwe modellen?

oude-cameraQua beeldkwaliteit zal je het als amateur niet gauw zien. De camera's van vroeger zijn qua fotokwaliteit minder maar het scheelt niet zo gek veel. Het grote verschil is dat je tegenwoordig camera's hebt met meer megapixels en in HD. Oude camera's hebben moeite met donkere omgevingen. Dat is bij nieuwe modellen niet het geval. Met de nieuwste modellen camera's kun je zelf prachtige foto's maken in het donker. De moderne technologie is dus veel beter om foto's mee te maken in donkere omgevingen. Natuurlijk heb je ook hele oude modellen waarmee je enkel zwart wit kan schieten.

Grote verschillen

Een groot verschil is ook de prijs van de camera's. Tegenwoordig kun je de beste camera's kopen voor relatief weinig geld. Vroeger waren de beste camera's ontzettend duur. De kwaliteit van de lens en beeldsensor zijn vele malen beter als vroeger. De compressie en lens spelen een belangrijke rol bij het maken van goede foto's. Deze onderdelen zijn de afgelopen jaren veel goedkoper geworden. Hierdoor is de prijs van de toestellen enorm gezakt. Het opslaan van foto's is ook veel gemakkelijker geworden. Tegenwoordig kan dit op een kleine geheugenkaart die niet veel groter is dan een postzegel. Vroeger moest je de foto's nog laten ontwikkelen. Tegenwoordig kan men ook zelf de foto's uitprinten via moderne printers. Je plaatje zelf bewerken voordat je hem uitprint? Dan kan met onze tools!

 

Lees ook:  3 tips voor foto's van je huisdier

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

ongedierte herkennen
Hoe je ongedierte kunt herkennen
|
,
marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
fotoalbum maken
De kracht van foto's
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023