Benodigdheden om aan je auto te werken

Aan je auto werken is een leuke hobby om te doen. Je bent vaak uren zoet en je wordt er ook nog eens handig van. Echter kost het wel een kleine investering als je aan je auto wilt gaan sleutelen. Dit komt omdat je een redelijke voorraad gereedschap moet hebben. Vaak zijn er universele tools die je kan gebruiken, maar in enkele gevallen heb je toch iets specifieker gereedschap nodig. De gereedschappen kunnen enorm verschillen in prijs en kwaliteit. Het is dus van belang dat je vooraf goede research doet naar de juiste materialen. Je kan kiezen voor pneumatisch gereedschap (gereedschap op lucht), maar je kan ook kiezen voor handmatige tools. Hieronder hebben we een paar gereedschappen uitgezocht die je moet hebben als je aan je auto wilt werken.

Doppensleutel

Echt een onmisbaar gereedschap is de doppensleutel. Het is een tool om makkelijk boutjes los te krijgen. Daarnaast is de kans klein dat je iets beschadigd, mits je de juiste maat gebruikt natuurlijk. Hoe harder het metaal van een doppensleutel hoe duurder. Echter is het dan wel een stevigere en betere sleutel. De kwaliteit kan namelijk erg verschillen. Wil je een sleutel die lang mee gaat dan kies voor een duurder model. Dan is de kans ook kleiner dat er iets met het interne mechanisme gebeurd en krijg je vaak meer ratels erbij.

Momentsleutel

Een moment sleutel wordt gebruikt om bouten en moeren op de juiste kracht vast te draaien. Voor de meeste boutjes en moeren maakt het niet veel uit hoe hard of zacht je ze vastdraait. Echter moeten de bouten en moeren in het motorblok, de assen en de remmen wel op een bepaalde kracht vastgedraaid worden. Een momentsleutel maakt een klikgeluid op het moment dat je genoeg hebt gedraaid.Lees ook  18 jaar, rijden maar!

Een krik

Eigenlijk moet elke auto-eigenaar een krik in huis hebben. Het kan namelijk zomaar zijn dat je een lekke band krijgt tijden het rijden en deze vervangen moet worden. Als je tijdens het sleutelen aan de remmen, vering, banden of velgen wilt werken dan is een krik natuurlijk ook handig.

© Copyright Foto bewerken online 2023