14/05/2022

Dentale fotografie bij de tandarts

angst tandarts

Fotografie heb je in allerlei soorten tegenwoordig. Denk aan portretfotografie, microfotografie, food fotografie en ga zo maar door. Een vorm van fotografie die je ook hebt, is de dentale fotografie. Dat is geen fotografie die iemand zoals jij en ik kan uitvoeren, maar de tandarts kan deze fotografie wel uitvoeren. Dentale fotografie is namelijk het gebruik van lichtfotografie in de tandartspraktijk. Deze fotografie toont je onder andere vlekken, scheurtjes, slijtage, erosie en andere problemen van het gebit. Ook kan de tandarts gezond en ziek weefsel in je mond snel ontdekken. Benieuwd naar dentale fotografie? Lees dan verder.

Opkomst

Ondanks dat dentale fotografie al een tijdje bestaat, gebruiken veel tandartsen deze vorm van fotografie nog niet. Dit voornaamste reden hiervoor is dat deze vorm van fotografie nogal complex is. Deze fotografie is namelijk helemaal digitaal. Een andere reden is de investering. Dit is een relatief dure vorm van fotografie. Ook moet je een type toestel kiezen en je moet technische updates uitvoeren. Dat vinden veel tandartsen lastig. Toch is het de moeite waard om met dentale fotografie te leren omgaan. Deze vorm van fotografie geeft een veel gedetailleerder beeld en bovendien is het voor patiënten fijner.

Voordelen

Door de dentale fotografie kunnen de aanpassingen van het gebit gemakkelijk worden gevolgd. De ontwikkeling van problemen kunnen dan al in een vroeg stadia worden ontdekt. Mensen met angst voor de tandarts kunnen dan eerder worden behandeld. Angst voor de tandarts wordt zo een stukje verkleind, want de behandeling doet in een vroeg stadium veel minder pijn. Een ander voordeel is dat tandartsen hun patiënten kunnen laten zien hoe het gebit eruit ziet. Als laatste kun je op deze manier makkelijker overleggen met je collega’s.

Nieuw

De dentale fotografie kent nieuwigheden ten opzichte van de fotografie die er nu is. Zo kan er een perfecte afdruk van de tanden worden gemaakt en kun je alles bijsnijden. Het toestel is daarbij veel fijner in gebruik dan de ouderwetse manier. Het is gebruiksvriendelijk en met touch screen kun je alles snel vinden en aanklikken. Wil je nog nauwkeuriger te werk gaan? Dan zit er en soort touch pen bij waarmee je makkelijk alles kunt selecteren.

Gerelateerd Nieuws  De mooiste productfoto’s maken doe je zo!

Recent

Zwangerschapsfoto’s laten maken

Zwangerschapsfoto’s laten maken

15/08/2022
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?

08/07/2022
Reportagefotografie tips

Reportagefotografie tips

07/07/2022
Bloemen fotograferen in de achtertuin

Bloemen fotograferen in de achtertuin

07/07/2022
Niet alles los je op met fotobewerking 

Niet alles los je op met fotobewerking 

02/07/2022

Meer in deze categorie

Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
pechhulp tilburg
Reportagefotografie tips
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2022