14/05/2022

Dentale fotografie bij de tandarts

angst tandarts

Fotografie heb je in allerlei soorten tegenwoordig. Denk aan portretfotografie, microfotografie, food fotografie en ga zo maar door. Een vorm van fotografie die je ook hebt, is de dentale fotografie. Dat is geen fotografie die iemand zoals jij en ik kan uitvoeren, maar de tandarts kan deze fotografie wel uitvoeren. Dentale fotografie is namelijk het gebruik van lichtfotografie in de tandartspraktijk. Deze fotografie toont je onder andere vlekken, scheurtjes, slijtage, erosie en andere problemen van het gebit. Ook kan de tandarts gezond en ziek weefsel in je mond snel ontdekken. Benieuwd naar dentale fotografie? Lees dan verder.

Opkomst

Ondanks dat dentale fotografie al een tijdje bestaat, gebruiken veel tandartsen deze vorm van fotografie nog niet. Dit voornaamste reden hiervoor is dat deze vorm van fotografie nogal complex is. Deze fotografie is namelijk helemaal digitaal. Een andere reden is de investering. Dit is een relatief dure vorm van fotografie. Ook moet je een type toestel kiezen en je moet technische updates uitvoeren. Dat vinden veel tandartsen lastig. Toch is het de moeite waard om met dentale fotografie te leren omgaan. Deze vorm van fotografie geeft een veel gedetailleerder beeld en bovendien is het voor patiënten fijner.

Voordelen

Door de dentale fotografie kunnen de aanpassingen van het gebit gemakkelijk worden gevolgd. De ontwikkeling van problemen kunnen dan al in een vroeg stadia worden ontdekt. Mensen met angst voor de tandarts kunnen dan eerder worden behandeld. Angst voor de tandarts wordt zo een stukje verkleind, want de behandeling doet in een vroeg stadium veel minder pijn. Een ander voordeel is dat tandartsen hun patiënten kunnen laten zien hoe het gebit eruit ziet. Als laatste kun je op deze manier makkelijker overleggen met je collega’s.

Nieuw

De dentale fotografie kent nieuwigheden ten opzichte van de fotografie die er nu is. Zo kan er een perfecte afdruk van de tanden worden gemaakt en kun je alles bijsnijden. Het toestel is daarbij veel fijner in gebruik dan de ouderwetse manier. Het is gebruiksvriendelijk en met touch screen kun je alles snel vinden en aanklikken. Wil je nog nauwkeuriger te werk gaan? Dan zit er en soort touch pen bij waarmee je makkelijk alles kunt selecteren.

Lees ook:  De mooiste productfoto’s maken doe je zo!

Recent

Hoe je ongedierte kunt herkennen

Hoe je ongedierte kunt herkennen

13/09/2023
Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

Tips om goede foto’s van je drankjes te maken

12/09/2023
Horecafotografie: hier moet je op letten

Horecafotografie: hier moet je op letten

15/08/2023
Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

Hoe creëer je met fotografie een verhaal?

11/08/2023
5 tips om te beginnen met natuurfotografie

5 tips om te beginnen met natuurfotografie

11/08/2023

Meer in deze categorie

marketing materiaal, energie aanbieders vergelijken
Tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal
|
, ,
Zwangerschapsfoto
Zwangerschapsfoto’s laten maken
|
,
witte tanden op foto
Witte tanden op een foto, nodig of onnodig?
|
,
© Copyright Foto bewerken online 2023